Match på Camp Nou i afton där första mötet av två mellan Barcelona och Sociedad ska spelas. Barcelona kommer från en hemmaförlust mot Valencia och måste visa fansen att det var en engångsföreteelse. Samtidigt så ska man inte alls nonchalera gästernas offensiv. Tror detta kan bli målrikt!

  • Match: Barcelona – Sociedad
  • Spel: över 3,5 mål
  • Odds: 1,68 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Barcelona har inte haft några större problem i cupspelet och mosade sönder Levante rejält i förra omgången. Efter en 4-1 vinst på bortagräs ställde man sedan ut skorna hemma på Camp Nou och kunde vinna med 5-1. Nu är det lite andra förutsättningar dock, framförallt så möter man ett mycket bättre motstånd än tidigare. Sedan vill man inte åka till returen med kniven mot strupen, då Sociedad är äckligt starka på hemmagräs för tillfället. Barcelona gör därför bäst i att vinna den här matchen och man vill givetvis göra det med så stora siffror som möjligt. Man kommer därför inte lalla runt med bollen vid en 3-0 ledning utan istället gå för ännu ett mål framåt. Sedan ska det även sägas att försvarsspelet inte imponerat hos Barcelona på slutet, framförallt inte i 2-3 förlusten mot Valencia. Det var otroligt virrigt stundtals och även Valdes i kassen såg otroligt tveksam ut vid ett par av baklängesmålen.

Hos hemmalaget stryker vi skadade Neymar, i övrigt har man inga tyngre avbräck.

barcelonasociedad1

Real Sociedad har inte gått in speciellt hårt för cupen och har vid varje match roterat en hel del i laget för att ge samtliga speltid. Man hade även stora bekymmer mot Villarreal för två omgångar sedan och lyckades krångla sig vidare med ett bortamål där. I senaste omgången tog man sig förbi Racing Santander som man besegrade med 3-1 på hemmagräs. I den uppmärksammade returen behövde man bara spela 30 sekunder, då Racing bojkottade matchen efter uteblivna löner. Nu är det helt andra förutsättningar och idag kommer man behöver ligga rätt ute på planen för att inte bli överkörda. Sociedad spelar en otroligt fin fotboll mot lättare motstånd och det händer rätt ofta att vi får se stora siffror i dessa matcher. Men mot tuffare motstånd så har man en ful ovana att vika ner sig otroligt lätt och bara skita i allt. Vi såg prov på det mot Atlético i helgen där man bara lägger ner verksamheten efter att Diego Costa lagt in 2-0, då var det ändå 18 min kvar att spela på. I ligaspelet har vi dessutom sett hur man blivit totalt överkörda av både Barcelona (1-4) och Real Madrid (1-5).

Hos gästerna stryker vi Granero och Estrada sedan tidigare, även frågetecken för Bergara och Elustondo som missade helgens ligamatch.


Jag tror Barcelona är revanschsugna efter helgens ligaförlust på Camp Nou och kommer man bara upp i nivå här så kommer Sociedad få det otroligt jobbigt. Bortalagets tränare Arrasate har deklarerat att han kommer fortsätta rotera i cupen och bland annat så förväntas man vila förstakeepern Bravo ikväll. Linan 3,5 kan mycket väl Barcelona greja på egen hand i den här matchen och därför väljer jag det här spelet framför båda lagen gör mål. Vågar mig heller inte på något handikapp för Barcelona med tanke på hur försvarsspelet såg ut i förra matchen. Över 3,5 mål i matchen blir därför mitt spel och insatsen blir strax över medel!

/e@sy