Tidiga matchen från spanska ligan denna lördag hittar vi på Camp Nou där Barcelona gästas av Sociedad. Hemmalaget har en otrolig form just nu och ska självklart vara stora favoriter här, mot ett Sociedad som saknar en av sina bästa spelare. Kross?

  • Match: Barcelona – Sociedad
  • Spel: Barcelona -2,5
  • Odds: 1,65 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Barcelona har inte gjort mycket fel på slutet och krossar verkligen allt i sin väg. Klara 4-0 i Clasico mot Real Madrid följdes upp av en 6-1 vinst mot Roma i Champions League. Med dessa resultat och på det sättet som Barcelona vunnit så kan vi nog inte prata om några trött ben hos katalanerna, jag tror heller inte att Luis Enrique kommer vila så många spelare i dagens match. Barcelona har en cupmatch mot Villanovense på onsdag och det är en betydligt bättre chans till att vila lite nyckelspelare. Messi har nu kommit tillbaka och varit med två matcher, och han lär säkerligen vara spelsugen efter en sådan lång frånvaro. Tillsammans med Neymar och Suarez så bildar man en otroligt giftig anfallstrio och får alla tre starta matchen så kan det rinna iväg ordentligt här. Bakåt har det också sett stabilt ut mot slutet med endast ett insläppt mål på de sex senaste matcherna, detta på övertid mot Roma. Med det stora bollinnehav som Barcelona spelar med så tror jag Sociedad får det tufft att skapa några riktigt heta lägen idag.

Inga större bekymmer hos Barcelona där vi stryker Douglas och Rafinha sedan tidigare. Inte heller Sergi Roberto kommer till spel på grund av skada. Roberto har varit riktigt bra på slutet men Barcelona har ersättare så det räcker och blir över.

barcelona_200x200sociedad_200x200

Real Sociedad har haft en tung start på säsongen och de svaga resultaten innebar att David Moyes fick lämna laget. Tränarbytet gav effekt direkt då laget besegrade Sevilla med 2-0 på hemmaplan i förra omgången, men nu väntar en betydligt tuffare uppgift. För att kunna överraska på Camp Nou så gäller det att man har speedkulor som kan överraska i kontringsspelet, och det ser jag inte att baskerna har. Agirretxe, Vela och Canales är spelare som får ut sitt fulla kunnande när Sociedad har bollinnehavet, vilket man absolut inte kommer ha idag. Dessutom är det ett väldigt tungt avbräck att Illarramendi missar dagens match på grund av avstängning. Han är hjärtat i det här laget och den spelare som visar vägen genom hårt jobb. Nu saknas det lite karaktär och det behöver man i den här typen av matcher.

Förutom Illarramendi stryker vi även Bergara, Zurutuza, Jonathas samt Navas.


Barcelona spelar en ruskig fotboll just nu och har inte blåst allt för mycket krut i sina storvinster på slutet. Som jag nämnde tror jag att Enrique vilar spelare i Copa del Rey längre fram, och med en stark elva här kommer man köra över Sociedad. Vi kör en medelinsats på Barcelona -2,5.

/e@sy