En mängd derbyn och stora matcher en dag som denna, men allra störst är nog det El Clásico som ska spelas på Camp Nou ikväll. Barcelona lider stort av skador i backlinjen så jag tycker att ett målspel på Real Madrid sitter på sin plats här.

  • Match: Barcelona – Real Madrid
  • Spel: Real Madrid över 1,5 mål
  • Odds: 2,55 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:50

Barcelona har inte imponerat i ligan på slutet och har haft en stor portion tur som fått med sig trepoängare mot både Granada och Sevilla i sina två senaste matcher. En stor anledning till detta är givetvis att backlinjen är rejält vingklippt då både Puyol och Pique tvingats vila på grund av skador. Ersättare Song och Mascherano har sett ut som två yra höns stundtals och inte alls varit med i matchen. Nu kanske det funkar mot motstånd som Granada och annat skräp, men mot Real Madrid vill det till att dessa två herrar är på tårna annars kommer Barcelona få en väldigt jobbig afton. Räddningen kan bli att Barcelona har ett starkt lag från mittfältet och uppåt och försvarar genom att hålla bollen och anfalla långa stunder av matchen. Men Real Madrid kommer få sina kontringschanser och där tror jag backlinjen i Barcelona kommer få väldigt svårt att hänga med. Förutom Puyol och Pique så saknar man även Cuenca, i övrigt inga avbräck.

Tänkbar startelva Barcelona:

Valdes, Alves, Song, Mascherano, Adriano, Xavi, Busquets, Iniesta, Pedro, Fabregas och Messi.

Tystar han Camp Nou ikväll?

Real Madrid har till skillnad från Barcelona sett väldigt bra ut på slutet och öser verkligen in mål just nu. 2-0 på Rayo Vallecano, 5-1 på Deportivo och 4-1 mot Ajax i Champions League nu senast.Av dessa 11 mål har 7 stycken kommit ifrån Cristiano Ronaldo och det vill till att han visar sig från sin bästa sida ikväll för sitt Real Madrid, då kan detta bära väldigt långt. Men runt om Ronaldo så vimlar det ju av klasspelare som kan skada Barcelonas försvar och jag räknar iskallt med att bortalaget får sina chanser ikväll. Faktum är att de fyra senaste matcherna lagen emellan på Camp Nou så har Real Madrid gjort över 1,5 mål. ”Marängerna” har haft frågetecken för Essien och Khedira tidigare under veckan men nu verkar båda två vara redo för spel. I övrigt har Mourinho samtliga spelare tillgängliga.

Tänkbar startelva Real Madrid:

Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo, Khedira, Xabi Alonso, Di Maria, Özil, Ronaldo och Benzema.


Jag bygger det här spelet mycket på hur Barcelonas försvarslinje sett ut på slutet där man saknat Puyol och Pique enormt. Har man stora problem där mot lag som Granada och Sevilla tycker jag Real Madrid har stora chanser att smälla in två baljor ikväll.

Vill man ha ett litet säkrare spel så känns ”båda lagen gör mål” bombsäker, men oddset runt 1,50 på detta känns lite tråkigt.

/e@sy