El Clásico ikväll då det är returmöte i semifinalen av Copa del Rey. Första mötet på Santiago Bernabéu slutade 1-1 och vi har därför en helt öppen match att vänta på Camp Nou. Testar en mindre slant på ett målspel för ett av lagen här till fint odds.

  • Match: Barcelona – Real Madrid
  • Spel: Real Madrid över 1,5 mål
  • Odds: 2,50 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Barcelona har inte spelat som bäst på slutet och lär knappast komma in till det här clasicot med något överdrivet bra självförtroende. Vi alla vet hur det såg ut mot Milan i CL där man fick stryk med 2-0 och inte heller i senaste ligamatchen mot Sevilla såg det särskilt bra ut trots vinst med 2-1. Sevilla hade mycket väl kunnat få med sig poäng i den matchen då man skapade en del väldigt farliga chanser som kunde resulterat i fler än ett mål. Nu vilade Barcelona Jordi Alba och Puyol mot Sevilla men jag tycker inte försvarsspelet sett särskilt klockrent ut oavsett försvarslinje. Faktum är att man släppt in mål i 11 raka matcher och det är inte särskilt bra om man heter Barcelona och ligger kring ett snitt på 65% bollinnehav per match. Man är otroligt svaga i luftrummet där varenda hörna och frispark känns direkt livsfarlig, med spelare som Ronaldo och Ramos lär det därför bli farligheter på fasta situationer idag.

Inga avbräck hos hemmalaget idag.

Real Madrid har redan förlorat ligan till Barcelona och lägger nog därför lite extra krut på dagens match för att kunna knipa titeln som spanska cupmästare. Hurvida man lyckas med detta eller ej beror mycket på hur man sätter försvarsspelet ikväll, för man har i alla fall bevisat att man kan göra mål på Camp Nou på slutet. I de fem senaste matcherna på bortagräs mot Barcelona så har man faktiskt gjort två mål i samtliga av dessa matcher, fast bara en gång har det inneburit en seger. Marängerna måste göra minst ett mål för att ha chansen att gå vidare idag men jag skulle vilja påstå att man måste göra två då Barcelona knappast går mållösa på hemmagräset. Man kommer låta Barcelona hålla i bollen idag och satsa på kontringar samt fasta situationer, två saker som man behärskar tillräckligt bra för att kunna göra två mål.

Casillas saknas fortfarande hos bortalaget, i övrigt inga avbräck.


Med tanke på hur det sett ut försvarsmässigt på slutet hos Barcelona så känns det här som ett väldigt intressant spel till ett odds på 2,50. Att sedan Barcelona ställer upp med Pinto i mål minskar knappast chanserna för spelet att gå in. Blir en insats strax under medel på detta!

/e@sy