El Clásico ikväll när dessa två giganter drabbar samman i returmötet av den spanska cupen. Barcelona har ett stort övertag då man lyckades vinna med 2-1 på Santiago Bernabeu. Ska Real Madrid kunna vända detta inför ett fullsatt Camp Nou? Läs mer!

  • Match: Barcelona – Real Madrid
  • Spel: Barcelona -1 (asian handicap)
  • Odds: 1.975 (bet365)
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 22.00

Barcelona har spelat riktigt bra på slutet och dominera första mötet mot Real Madrid för en vecka sedan. Real Madrid öppnade annars riktigt bra och hade 1-0 in till halvtid efter mål av Ronaldo. Men Barcelona hade sammanlagt 73% (!) bollinnehav och allt jagande tar ut sin rätt till slut. Efter mål av Puyol och Abidal så kunde Barcelona vända hem med ett riktigt bra utgångsläge inför kvällens retur. Efter detta har man även varit på spanska solkusten och spelat mot Malaga, en säker 4-1 vinst där och spelet såg snuskigt bra ut.

Man förväntas ställa upp med exakt samma lag som senast mot Real Madrid. Endast Keita missar detta möte då han är på afrikanska mästerskapen.

Real Madrid såg ut att få en riktigt tuff resa mot Bilbao i helgens ligaspel. 1-1 efter första halvan och det var en riktigt jämn match. Men två straffar och ett rött kort senare så kunde Real till slut vinna med 4-1, men det var inte alls ett särskilt imponerande spel man visade upp. Blir intressant att se om Mourinho ställer upp med Pepe idag, med tanke på hur han bar sig åt för en veckan sedan, då han tydligt stampade Messi på handen med flit. Min gissning är att portugisen inte får spela en enda minut ikväll.

Annars har man inga större avbräck i truppen då det endast är Khedira som missar denna match, kan tänka mig att Lass Diarra går in och tar den platsen. Sedan tidigare saknas även Di Maria, men på den positionen finns det gott om ersättare.

——————————————————————————-

Barcelona hade alltså 73% boll på bortagräs senast, och det lär garanterat vara något liknande idag. Real Madrid måste satsa framåt och göra minst två mål här om man ska gå vidare, det kommer att straffa sig tror jag.

Pengarna tillbaka på spelet om Barcelona skulle vinna med uddamålet.

Testar även några andra spel i matchen:

Xabi får ett gult kort, 1.65 Expekt, 2/10 units

Busquets får ett gult kort, 2.60 Expekt, 1/10 units

Messi gör mål, 1.75 Expekt, 4/10 units

över 1.5 mål i första halvlek, 2.15 Expekt, 1/10 units

Pengarna tillbaka på kort/mål spelet om spelaren ifråga inte skulle starta matchen.

/e@sy