Ikväll smäller det på Camp Nou när Barcelona och Real Madrid drabbar samman i ett El Clasico. På förhand känns matchen aningen avslagen med tanke på det stora avståndet mellan lagen i tabellen. Det tror jag innebär fullt fokus på anfallsspelet och således även en hel del mål.

  • Match: Barcelona – Real Madrid
  • Spel: över 3,5 mål
  • Odds: 1,84 @ unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Barcelona kan inte klaga på särskilt mycket den här säsongen då laget tagit sig till final i Copa del Rey, kvartsfinal i Champions League och just nu leder ligan med hela nio poäng framför Atletico Madrid. Ska man peka på någonting speciellt som tagit laget dit de är så går det ju givetvis inte att blunda för anfallstrion MSN. Messi har varit helt fantastisk på slutet och inte heller Neymar eller Suarez ligger speciellt långt efter. Dessa herrar producerar chanser och mål match efter match och mycket talar för att man gör det även idag. Men vänder vi på det så har inte Barcelona visat upp något större försvarsspel under säsongen, utan man har räddats av en helt fantastisk offensiv. Kikar vi till ytterbackarna så tycker jag att man är stabila med Jordi Alba och Alves på varsin kant, men i mittlåset har man haft en del bekymmer bredvid en klart godkänd Pique. Nu väntar en tuff uppgift ikväll och Barcelona får verkligen så upp när spelet vänder, för då går det undan.
Hos hemmalaget stryker vi idag Adriano, Mathieu och Ramirez, vilket inte är några avbräck.

barcelona_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid har inte haft någon lyckosam säsong så här långt och har egentligen bara sikte på Champions League-titeln, vilket är det enda rimliga kvar att vinna. Visst finns en teoretisk möjlighet att jaga ifatt Barcelona, men då finns det inget annat än vinst som gäller idag. Det är lite det som talar för Real Madrid i matchen, att man inte har något som helst att förlora. Formen är även bra om vi kikar till resultaten där man har fyra raka ligavinster, där insatsen mot Sevilla (4-0) senast var riktigt bra. Men nu väntar ett betydligt tuffare test och även fast marängerna lyckas pilla in ett par bollar så får man det svårt att vinna matchen, för försvarsspelet har inte sett bra ut på slutet. Med en skadad Varane lär det bli Ramos och Pepe på mittbacken idag, samma duo som spelade mot Las Palmas (2-1) näst senast. Det såg darrigt ut där och Ramos har dessutom dragits med lite skadebekymmer på slutet vilket självklart oroar. Men offensivt ser det riktigt bra ut på förhand där BBC imponerade stort mot Sevilla och lär vaska fram chanser även här.
Förutom Varane stryker vi även Kovacic, vilket inte får ses som något större avbräck. Stark elva på planen idag!


Det står inte allt för mycket på spel idag och det tror jag som sagt innebär att vi får se stort fokus på anfallsspelet. MSN vs BBC mot två darriga försvar, det borde helt enkelt innebära mål alla dagar i veckan. Över 3,5 mål spelas därför med en insats strax över medel.

/e@sy