Säsongens första el classico ikväll när Barcelona och Real Madrid drabbar samman på Camp Nou i den spanska supercupen. Båda lagen imponerade stort i öppningsomgången av la liga trots att Real Madrid ”bara” fick ett kryss mot Valencia. Jag tror på ett målkalas ikväll.

  • Match: Barcelona – Real Madrid
  • Spel: över 3 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:30

Barcelona fick en smakstart på ligaspelet och vann väldigt enkelt mot Real Sociedad med 5-1 i premiären. Nu var det inte motstånd i Real Madrids kaliber men anfallsspelet såg väldigt lovande ut och Messi såg väldigt spelsugen ut och stod för två mål, även fast det kunde/borde varit den dubbla målskörden. Men man släppte även in ett mål och nu ställs man mot ett bra mycket giftigare anfall än det Sociedad presenterade. Nu är det även spanska supercupen och jag tror man tar lite lättare på de här två matcherna än i ligan, vilket öppnar upp för en mer anfallsglad fotboll. Vi minns väl även förra årets matcher i supercupen som slutade 2-2 och 3-2, där Barcelona slutligen stod som segrare.

Förväntad startelva för Barcelona enligt marca.com:

Valdes, Alves, Puyol, Mascherano, Alba, Fabregas, Busquets, Xavi, Iniesta, Messi och Alexis.

Blir det lika hett ikväll?

Real Madrid imponerade faktiskt på mig i första ligamatchen mot Valencia, detta trots att man som sagt ”bara” fick 1-1. För sett till chanser och spelövertaget så borde verkligen Real vunnit den matchen, men bollen ville helt enkelt inte in. Man vet hur man gör mål på Barcelona nu för tiden och vann även mötet i ligan på Camp Nou förra säsongen med 2-1, och jag är ganska övertygad över om att man spräcker Barcelonas nolla även här. Tyvärr för Real Madrids del så skadade sig Pepe i ligan förra helgen och kommer inte till start här, vilket givetvis är ett jätteminus för marängernas defensiv. Säga vad man vill om Pepe men han är otroligt nyttig för försvarsspelet i Real, särskilt i en sådan här tuff match. Nu kommer förmodligen Albiol gå in och ersätta Pepe på mittbackspositionen.

Förväntad startelva för Real Madrid enligt marca.com:

Casillas, Arbeloa, Albiol, Ramos, Coentrao, Khedira, Xabi, Di Maria, Özil, Ronaldo och Higuain.


Jag tror som sagt det blir anfallsglad fotboll ikväll då det är supercupen som gäller, vilket även visade sig i förra årets två målkalas. Skulle det bli exakt tre mål så innebär det att man får insatsen tillbaka. Spelet hittar ni hos bet365.

/e@sy