Ikväll smäller det på Camp Nou när Barcelona och Real Madrid drabbar samman i ett El Clasico. Barcelona är favoriter tack vare formkurvan på slutet och även fast jag tror man vinner matchen så tror jag inte man gör det helt smärtfritt.

  • Match: Barcelona – Real Madrid
  • Spel: Barcelona vinner och båda lagen gör mål
  • Odds: 2.60 @ bet365
  • Insats: 3.5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Barcelona har som sagt sett grymt starka ut på slutet och verkligen plockat isär varenda motstånd man stött på. Tre raka segrar i ligan med 11-2 i målskillnad säger en del. Men laget släppte in mål mot både Granada (3-1) och Rayo, båda på straff faktiskt, och mot Eibar så var det en ribba som räddade nollan. Laget släppte även in mål i bortamötet mot Man City i CL och på hemmaplan fick City chansen från straffpunkten, men brände den chansen. Så trots att Barcelona inte släpper in överdrivet många mål så tycker jag inte vi bör hylla något försvarsspel. Real Madrid kommer sticka iväg på kontringar och där tycker jag Barcelona är sårbara. Men samtidigt har Barca en offensiv som är bra nog att stänka in både två och tre mål här. Messi gjorde precis vad han ville mot City och har prickat formen inför detta Clasico.

Som vanligt har vi Vermaelen på skadelisten och sedan sätter vi ett litet frågetecken för Busquets som trots allt finns med i matchtruppen.

barcelona_200x200realmadrid_200x200

Real Madrid har verkligen ingen formtopp för tillfället och även fast man vann den senaste hemmamatchen mot Levante (2-0) så var det en del burop från läktarhåll. Innan vinsten stod Real Madrid för två riktiga plattmatcher när det blev förlust mot Athletic (0-1) i ligan och Schalke (3-4) i CL. Mycket hänger på Ramos i de bakre ledet och jag tycker man kan sätta ett stort frågetecken där då han precis kommit tillbaka från skada. Det tar ett tag att komma in i tempo och han kommer ställas på svårare prov här än mot Levante. Framåt så har det inte heller sett allt för bra ut på slutet, men vi vet ju att kapaciteten finns där. Bale är ruskigt snabb när spelet vänder och det gäller även en viss Ronaldo. Bakom dessa har vi en Isco som varit en av de bättre spelarna hos marängerna på slutet. Barcelona får helt klart se upp när spelet vänder.

Hos gästerna stryker vi James som fortfarande går skadad. Inte heller Khedira eller Coentrao får plats i matchtruppen.


Barcelona är favoriter här och med all rätt om vi kikar till spelet på slutet. Men katalarna har inte alls haft någon strålande defensiv och den kommer ställas på prov idag. Barcelona vinner matchen men jag tror inte man gör det med nollan intakt. Vi testar en insats strax under medel på detta till 2.60 hos bet365.

/e@sy