El Clásico ikväll och här kan ligan avgöras eller göra det hela än mer intressant inför slutspurten. Som vanligt när dessa lag möts kommer det förmodligen bli en fartfylld fotboll med många mål. Mitt spel är solklart här, haka på!

  • Match: Barcelona – Real Madrid
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1.65 @ bwin
  • Insats: 7/10
  • Spelstopp: 20:00

Barcelona var ut i CL i veckan och fick oväntat stryk mot Chelsea med 1-0, men chanserna saknades knappast och man hade bland annat två bollar i virket. Nu mötte man även ett Chelsea som parkerade spelarbussen framför eget straffområde, vilket jag inte tror att Real Madrid gör här. Här hoppas och tror jag på en rejäl sluggerfest där båda lagen försöker spela anfallsfotboll och bjuder varandra på en hel del chanser. Barcelona har ett psykologiskt övertag på Real Madrid och har inte förlorat på väldigt länge över 90 minuter mot de vita marängerna, dessutom går man sällan mållösa i dessa matcher. Ingenting pekar mot att man misslyckas göra mål här med den offensiv man har.

Skadeläget inför detta stormöte ser bra ut och det är endast långtidsskadade Abidal, Villa och Fontas som missar matchen.

Världens två bästa ställs mot varandra.

Real Madrid var även dem ut i CL i veckan och fick stryk mot Bayern Munchen med 2-1, efter ett väldigt sent mål från Mario Gomez. Man har nu 4 poäng till godo på Barcelona i ligatoppen och kommer avgöra ligan definitivt vid vinst eller ett oavgjort resultat här. Vid en förlust skiljer det bara en poäng mellan lagen och detta skulle betyda att vi har en nervkittlande avslutning framför oss. Ser vi på tidigare möten mellan dessa lag så ser det inte vackert ut för laget från huvudstaden. Men trots en hel del förluster på senare tid så brukar man faktiskt för det mesta göra mål på Barcelona. I de sex senaste matcherna dessa lag emellan så har inte Real Madrid en enda seger att skryta om, men man har gjort mål i alla dessa sex matcher.

Enda spelaren som missar detta stjärnspäckade möte är Carvalho, i övrigt är man skadefria.


Två lag som vet hur man spelar anfallsfotboll och hur man gör mål, vilket gör att det här spelet känns riktigt bra på förhand. Det är väl ingen större högoddsare att Messi och Ronaldo gör ett varsitt mål här, vilket betyder att det här spelet är i hamn.

Testar även en del andra spel i matchen:

Ronaldo gör mål utanför straffområdet – 5.00 hos unibet – 1/10 units

Khedira blir varnad – 2.20 hos unibet – 1/10 units

Busquets blir varnad – 2.20 hos unibet – 1/10 units

Pepe får rött kort – 7.00 hos unibet – 0.5/10 units

/e@sy