Final i Copa del Rey i afton där de två giganterna Barcelona och Real Madrid gör upp om titeln. Det förra mötet mellan dessa lag blev ett riktigt målkalas och jag tror faktiskt vi kan få uppleva något liknande idag, trots att Ronaldo saknas för Real Madrid.

  • Match: Barcelona – Real Madrid
  • Spel: över 3 mål (goal line)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 21:30

Barcelona har en väldigt tuff vecka bakom sig där man i praktiskt taget gav upp två titlar i två matcher. Nu är inte ligan helt körd förvisso, men någon CL-titel blir det knappast efter förlusten mot Atlético Madrid (0-1) på Vicente Calderon. Man är även väldigt illa ute i ligan efter förlusten mot Granada (0-1) i förra omgången, en förlust som innebär att man nu är fyra poäng bakom Atlético. Det här kan med andra ord bli den enda chansen till en titel för Barcelona den här säsongen. Offensivt så gjorde man ingen bra match mot Atlético i CL, men ”Atleti” har också ligans bästa försvar och är bra mycket mer samspelta än Real Madrid. Mot Granada så dominerade man fullständigt men ställdes mot ett handbollsförsvar, något som man knappast kommer göra idag. Så offensivt är jag inte särskilt oroad trots två mållösa matcher, jag tror man stänker in en två baljor här. Men defensiven hos katalanerna har lämnat mycket att önska på slutet, speciellt mot Atlético där stolp och ribbskotten haglade. Man har stora bekymmer på mittbackspositionen och det hjälper knappast att man saknar Pique och har Bartra högst osäker till dagens match. Det är tänkt att Puyol ska kliva in och styra upp försvaret i kvällens match, men den nyblivna 36-åringen är också ett osäkert kort då han dragits med småskador på slutet.

Förutom problem i försvarslinjen så saknar man fortsatt målvakt Valdes som spelat klart för säsongen. Pinto kan blixtra till emellanåt, men är för dålig på fötterna och sätter laget oftast i knepiga situationer.

Real Madrid har en bättre vecka bakom sig, då man lyckades avancera i Champions League efter en mycket svettig match på tysk mark. Man slog även tillbaka Almeria i helgens ligamatch med klara 4-0 och hakar därmed på Atlético i toppen av tabellen. För ”marängerna” så tror jag faktiskt inte att den här titeln betyder lika mycket som för Barcelona. Man är som sagt kvar i Champions League och har även ett väldigt bra utgångsläge inför fortsättningen på ligaspelet. Kanske är det även därför man väljer att vila Ronaldo här, som säkerligen hade kunnat spela ett par minuter idag. Men man har viktigare uppdrag framför sig denna månad och Ancelotti ser säkert att hans storstjärna är 100% till dessa matcher. Men det finns annan offensiv kraft i det här laget och man har visat att man verkligen kan göra mål även utan Ronaldo. Både Isco, Di Maria samt Bale tycker jag har formkurvor som pekar uppåt, och sedan har vi en Benzema som faktiskt sätter en stor del av sina chanser den här säsongen. Men precis som hos Barcelona så är jag inte särskilt imponerad över det defensiva spelet. Visst har man hållit en hel del nollor den här säsongen, men när man ställts mot lite tyngre motstånd så släpper man oftast in mål. Vi såg mot Dortmund hur virrigt det kan se ut i försvarsspelet och man ska nog tacka både Casillas samt stolpen för att det slutade lyckligt den gången.

Förutom Ronaldo så får man även klara sig utan Marcelo, Arbeloa, Khedira samt Jesé som alla går skadade.


Det blev en helt galen match senast dessa lag möttes, där Barcelona slutligen kunde vinna med 4-3 på Santiago Bernabéu. Nu tror jag inte vi får se fullt så många mål i afton, men jag tror vi landar kring en fyra mål vilket innebär att det här spelet sitter. Testar en insats strax under medel på över 3 mål (goal line) där det är insatsen tillbaka på exakt tre mål.

Matchen sänds på TV4 Sport med start 21:30 (för er som är lyckliga och har den kanalen)..

/e@sy