Match på Camp Nou i afton där Barcelona tar emot Rayo Vallecano. Gästerna från den spanska huvudstaden har laddat batterierna under landslagsuppehållet och jag tror att de kan överraska ett vingklippt hemmalag.

  • Match: Barcelona – Rayo
  • Spel: bortalaget över 0,5 mål
  • Odds: 1,75 @ betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Barcelona hade en smakstart på ligasäsongen med tre raka segrar där Athletic (1-0), Malaga (1-0) och Atletico (2-1) besegrades. Endast ett insläppt mål på tre matcher alltså, men mycket har hänt sedan dess. Barcelona är nu uppe i sju raka tävlingsmatcher med insläppt mål, och det har sett allt annat än stabilt ut i de bakre leden. De två senaste hemmamatcherna i ligaspelet har katalanerna släppt in mål mot både Las Palmas (2-1) och Levante (4-1), två lag som jag håller som ett par snäpp sämre än Rayo Vallecano. Messi och Iniesta saknas fortfarande och förutom att det försvagar Barcelona en hel del så tappar även motståndarna en hel del respekt för mästarna. En annan sak som hemmalaget kan få problem med idag är bollinnehavet. Barcelonas spel bygger på stort bollinnehav och det gör det även hos Rayo. En tredje sak är landslagsuppehållet där Barcelona haft många spelare ute på uppdrag, samtidigt som Rayo laddat upp ordentligt under veckan.

Förutom Messi och Iniesta saknas även långtidsskadade Rafinha. Sedan har vi även Aleix Vidal och Arda Turan som får spela först i januari. Väldigt tunga avbräck i en mycket tunn trupp. Munir lär ersätta Messi och Sergi Robert lär hoppa in istället för Iniesta.

barcelona_200x200vallecano_200x200

Rayo Vallecano har inte haft någon större lycka i början på säsongen och placerar sig just nu på en 15:e plats i ligan. Sett till spelet så tycker jag att laget borde plockat mer poäng, men effektiviteten har inte varit den bästa i de avgörande lägena och då blir det förluster. Det saknas en ordentlig striker i laget tycker jag, då varken Guerra eller Manucho håller någon högre klass. Det såg vi inte minst i senaste matchen mot Betis (0-2) där Rayo skapade lägen på löpande band utan att få in bollen. Men innan den matchen hade Rayo mål framåt i fyra raka matcher. Som jag nämnde spelar Rayo med stort bollinnehav och sitter det idag så kan de skada Barcelona ordentligt. Det finns inget att skylla på när det kommer till gräsmattan på Camp Nou, så nu är det upp till spelarna själva. Rayo har haft det jobbigt i Barcelona de senaste gångerna och jag satt faktiskt på plats och såg förra säsongens möte som slutade 6-1 till katalanerna. Men Messi stod för ett hattrick i den matchen och ett Barcelona utan Messi och Iniesta är ett helt annat lag.

Gästerna saknar mittback Amaya idag och det ser jag inte alls som något avbräck trots att han har fem matcher innanför västen. I övrigt saknas Cisse, Hernandez och målvakt Cobeno. Inga större avbräck!


Barcelona ska vara favoriter, här helt klart. Men sett till skadorna och ett landslagsuppehåll i ryggen så är ettan och eventuella handikapp helt ospelbart. Rayo kan överraska och jag tror hemmalaget får plocka minst en boll ur nätmaskorna. En medelinsats åker således in på Rayo över 0,5 mål.

Testar även 1/10 units på Rayo över 1,5 mål till fina 5,00 hos unibet.

/e@sy