Kvartsfinalsomgången fortsätter och avslutas denna onsdagkväll där de sista semifinalerna ska spikas. På Camp Nou tar Barcelona emot PSG, där hemmalaget är i förarsätet vid avspark med bortamål att gå på. Tillskillnad från förra veckan väljer jag att bortse från resultat den här gången, där en individuell prestation testas istället.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Barcelona – PSG
  • Spel: Marco Verratti, kortspel
  • Odds: 1,75 @ Nordicbet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20.45

En välspelad match senast där Barcelona spelade mycket på sitt bollinnehav, vilket blev mer tydligt när Messi tvingades utgå under halvtidsvilan pga skada. Man är nog även klart mer besvikna över 2-2 resultatet där kvitteringsmålet kom till i den 94:e matchminuten efter en slumpartad studs. PSG har kvaliteter framåt kombinerat med att hemmalagets försvarsspel inte känns alltför pålitligt, så man ska inte vara uträknade här. Båda lagen vann respektive ligamatch i helgen där framförallt Barca vilade väldigt stora delar av startelvan.

Barcelona har ett frågetecken på en viss Lionel Messi som kommer testas under matchdagen. Avbräck i defensiven där Carles Puyol är knäskadad och ersättaren Javier Mascherano är både avstängd och skadad. Pedro och Adriano däremot är åter tillgängliga för spel. PSG kommer till spel utan Blaise Matuidi, som tryckte in kvitteringsmålet senast, som är avstängd. Frågetecken på Thiago Silva och Thiago Motta.

Det här spelet bygger på att spelaren ifråga kommer till start (insatsen tillbaka hos Nordicbet om han skulle hamna utanför elvan). Tror dock att det är ganska troligt med tanke på att Matuidi inte är tillgänglig på det centrala mittfältet, och då är det här den mest troliga ersättaren när även Motta har haft skadebekymmer.

Marco Verratti är en väldigt fin talang. En lirare som kan agera både som spelfördelare samt bollvinnare, där jag väljer att fokusera på det sistnämnda. Den unge italienaren är väldigt oslipad i sitt närkampsspel, och trots sin storlek så är det ingen som viker sig från att kliva in i duellerna. 31 tävlingsmatcher (ett antal via inhopp) har han spelat med sitt PSG den här säsongen där han har samlat på sig 13 gula kort, varav 3 st i Champions League. Vi kommer få se en matchbild där Barcelona kommer dominera bollinnehavet, där bl.a. Verratti kommer ha en utsatt position på det centrala mittfältet. Bör även nämnas att han är väldigt orutinerad i sammanhanget, vilket kan gå emot honom i en så pass stor match av den här karaktären.

Kvällens match kommer dömas av holländaren Björn Kuipers. Senaste gången han agerade rättskipare på Camp Nou (förra säsongens kvartsfinal med Milan som motståndare) delades det ut 9 gula kort.


Skulle vår gubbe komma till spel från start så skulle jag nog tro att han kommer vara med om att dela ut någon frispark till motståndarlaget, och då kan det här spelet vara nära till hands. Kortspelet (will get booked) körs på Marco Verratti.

/Puyol