Grupp F är redan avgjord där det står klart att både Barcelona och PSG avancerar vidare i turneringen. Men ettan i gruppen får förmodligen en lättare resa i nästa omgång och det är självfallet en fördel som båda lagen vill åt. Det blev målrikt senast mellan dessa lag och jag tror på en del mål även ikväll.

  • Match: Barcelona – PSG
  • Spel: över 3 mål (goal line)
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Barcelona har plockat fyra segrar på de fem matcher man spelat så här långt i turneringen. Enda plumpen är bortamatchen mot just PSG, en match som slutade 3-2 till fransmännen. Med sina 12 poäng är Barcelona tvåa i Grupp F just nu och förutsättningarna för kvällens match är därför väldigt enkla, det är endast en trepoängare som gäller om man vill ta sig förbi PSG och knipa gruppsegern. Målformen hemma på Camp Nou är det knappast några fel på just nu då laget gjort 10 mål här de två senaste ligamatcherna. En viss Lionel Messi är dessutom i högform och har gjort hattrick i båda dessa matcher mot Sevilla (5-1) och nu senast i derbyt mot Espanyol (5-1). Men defensivt så tycker jag fortfarande att det ser darrigt ut och man var faktiskt illa ute mot Espanyol trots de stora siffrorna. Katalanerna var inte alls med när spelet vände ett par gånger och idag ställs man mot ett motstånd som är betydligt vassare än Espanyol. Barcelona måste kliva på framåt idag och det kommer givetvis öppna upp för kontringar åt PSG. Lämnar man ytor åt spelare som Cavani, Lavezzi och Zlatan så kan hemmalaget få plocka ut ett par bollar ur det egna målet idag. Å andra sidan har Barcelona en hyfsad trio framåt också – Suarez, Neymar och Messi.
Rafinha och Alves är avstängda till dagens match vilket innebär lite problem på högerbacken, då ersättare Montoya ryktas lämna klubben och inte ens finns med i matchtruppen. Det lutar åt brassen Adriano på högerflanken.

barcelona_200x200psg_200x200

PSG är obesegrade i Champions League så här långt med fyra vinster och ett oavgjort resultat. Kryssmatchen kom i den första omgången borta mot Ajax (1-1), sedan har man alltså gått rent. Senaste omgången blev det en 3-1 vinst hemma mot Ajax och även fast laget inte imponerade överdrivet mycket så har man klasspelare som kan avgöra matcher vilket sekund som helst, i den matchen var det Zlatan och Cavani som klev fram. Kikar vi till ligaspelet så parkerar PSG som tvåa bakom Marseille och inte heller där har spelet varit särskilt övertygande trots att man fortfarande är obesegrade. Hela sju av 17 matcher har man spelat oavgjort och det kan man inte vara nöjda med om vi kikar till de spelare som finns i laget. PSG är det bästa bortalaget i Ligue 1 men det är även där som man haft rejäla problem i många matcher. Av de 12 mål man släppt in i ligaspelet så har nio av dessa kommit till på resande fot, man har dessutom släppt in mål i fem raka bortamatcher i ligan. Med all respekt för lagen i franska ligan så finns det inte ett lag där som har ett anfall likt det Barcelona ställer på planen idag. Fransmännen måste därför helt klart upp i försvarsspelet om man ska lyckas försvara förstaplatsen i gruppen.
Inga större bekymmer hos gästerna där vi endast stryker Bahebeck.


Det brukar vara en ordentlig fördel att vinna sin grupp då man oftast ställs mot lite svagare motstånd längre fram i turneringen. Det här är en plats som båda lagen vill åt och eftersom man inte har något att förlora så tycker jag det bäddar för offensiv fotboll. Hemmalaget måste kliva på framåt och det kommer ge kontringsmöjligheter åt gästande PSG. Fem mål fick vi se senast lagens möttes och jag tror vi kommer få se minst tre mål även i kväll. En medelinsats åker in på över 3 mål (goal line) där det är pengarna tillbaka på exakt tre mål.

/e@sy