Supercup-finalen spelas ikväll, på neutral plan i Monaco, mellan Champions League-segrarna Barcelona och Europa League-segrarna Porto. Ett av lagen har plockat in storlirare under sommaren, samtidigt som det andra har tappat tongivande pjäser…

Match: Barcelona – Porto
Tips: Barcelona ö. 2 mål
Odds: 1,86 @ Pinnacle
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2011-08-26 20:45

Analys:

FC Barcelona gjorde en kanonsäsong i fjol, och plockade hem både inhemska ligan samt Champions League. Under sommaren har man gjort ett par riktigt tunga värvningar, då spelarna Alexis Sanchez (från Udinese) och ”den förlorade sonen” Fabregas (från Arsenal) plockats in i laget. Dessa två namn spetsar den redan sylvassa offensiven ytterligare (Messi, Villa, Pedro, Xavi, Iniesta…), och de blir ett lag att räkna med även i år. Man har visat offensiv kvalitet resultatmässigt under försäsongen, då man förutom att ha vunnit med totalt 5-4 i ett dubbelmöte mot Real Madrid även slagit Napoli i måndags med solklara 5-0.

FC Porto stod i fjol för en praktsäsong, då även de kammade hem inhemska ligan samt Europa League. De två i särklass tyngsta namnen i truppen som låg bakom mycket av fjolålrets succé, tränaren Villas-Boas och anfallaren Radamel Falcao, har lämnat klubben för Chelsea respektive Atletico Madrid, och det lär vara två kännbara tapp. Det enda offensiva hotet kvar i truppen idag är Hulk, som gjort tre av lagets fyra mål så här långt i ligaspelet.

Jag väljer att lira Barcelona över 2 mål i matchen @ 1,86 av flera anledningar. Den främsta är att man ej påverkas på samma sätt vid Porto-mål som t.ex. vid ett handikappsspel. Dessutom har Barcelona en extremt tung offensiv, och jag kan helt inte se dem gå mållösa av plan eller endast hänga dit en ynka boll på 90 minuters spel. Vid exakt 2 gjorda mål betalas insatsen tillbaka, en skön liten säkerhetslina.

God spellycka,
/Blixt