Spanska cupen ikväll när Barcelona tar emot Osasuna hemma på Camp Nou. Det här spelet brukar vara bombsäkert när Barcelona spelar hemma i liga/cup, då spelet suttit 9 av 10 gånger i år, dessutom till ett mycket fint odds!

  • Match: Barcelona – Osasuna
  • Spel: över 1,5 mål i första halvlek
  • Odds: 1.80 (expekt)
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 22.00

Så här ser Barcelonas hemmamatcher i ligan/cupen ut i år:

Barcelona – Hospitalet 9-0 (5-0)

Barcelona – Levante 5-0 (3-0)

Barcelona – Vallecano 4-0 (3-0)

Barcelona – Zaragoza 4-0 (2-0)

Barcelona – Mallorca 5-0 (3-0)

Barcelona – Sevilla 0-0

Barcelona – Racing 3-0 (2-0)

Barcelona – Atl. Madrid 5-0 (3-0)

Barcelona – Osasuna 8-0 (5-0)

Barcelona – Villarreal 5-0 (2-0)

* Ställning i halvtid inom parentes

Av dessa siffror kan vi då se att Barcelona inte släppt in något mål på hemmagräs i år, varken i ligan eller cupen. Men oddset på att Barcelona skulle hålla nollan ikväll är knappt spelbart. Istället har jag hittat en liten guldklimp i form av ”antal mål i första halvlek”. Här har Barcelona gått över 1,5 mål i 9 av 10 matcher som ni kan se.

Det är första mötet i cupen och Barcelona kommer garanterat ställa ett slagkraftigt lag på planen idag, för man vill nog gärna avgöra det här dubbelmötet redan ikväll och slippa åka till Pamplona med onödig press på sig. Man har mött Osasuna i ligan i år där det blev en total överkörning med hela 8-0, så man har ett kraftigt psykologiskt övertag där.

Vill man gambla lite kan man spela handikapp -1 på Barcelona i första halvlek, då får man upp oddset lite. Men personligen väljer jag att ta det ”säkra” kortet.

Ett annat intressant spel som jag brukar spela är att det blir ”flest mål i första halvlek”. Barcelona vill oftast avgöra matcher så fort som möjligt, för att sedan slappna av och låta bollen rulla runt i laget.

Spelar även 4/10 units på ”flest mål i första halvlek” till 3.15 hos expekt

Matchen sänds för övrigt i tv4 sport med start 22.00

/e@sy