Milan besöker Camp Nou ikväll och det gäller att man spelar otroligt smart om man ska få med sig några poäng hem till Italien. Jag tror man kommer parkera bussen och kriga stenhårt i 90 min, och det är något som öppnar upp för mitt spel i matchen.

  • Match: Barcelona – Milan
  • Spel: över 40,5 varningspoäng i matchen
  • Odds: 2,00 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Man behöver inte vara något större geni för att tippa på hur matchbilden kommer se ut på Camp Nou ikväll, givetvis blir det Barcelona som styr och ställer medans Milan ligger på rätt sida och håller ihop lagdelarna. Precis så var matchbilden för två veckor sedan där Barcelona hade 64% bollinnehav och jag tror det kommer bli ännu mer boll för Barcelona i den här matchen. Milan vet att det är det enda sättet man kan slå Barcelona på och då är det givetvis dumt att ställa sig upp för en slugfest mot spanjorerna.

Men det kommer innebära hårt slit från gästerna och givetvis kommer man halka på efterkälken vissa gånger då man knappast kommer orka hålla uppe koncentrationen i 90 min. Med spelare som Messi och Neymar på planen så kommer det upptstå situationer där man helt enkelt måste sätta stopp för att förhindra en farlig målchans, sedan ska det tilläggas att Neymar även lägger sig väldigt lätt vissa gånger.

domaremilorad

På mittfältet kommer Milan få slita extra hårt idag och det är nog inte omöjligt att vi får se ett par kort där, tänker då framförallt på Muntari, Montolivo och De Jong som även tagit en del kort i ligan denna säsong. Dessa herrar måste spela på gränsen idag om Milan ska ha någon chans och det kan givetvis avlöna sig i en ostskiva. Sedan har vi även en herre vid namn Mario Balotelli i Milan som inte känns allt för stabil i dagens läge. Han har dragit på sig en hel del kort på slutet och det känns verkligen som han är kapabel till vad som helst vid lite motgång. Balotelli kommer få deltaga väldigt mycket i defensiven om han spelar idag, och spontant känns inte det som något han gillar allra mest.

En annan sak jag tänker på med det här kortspelet är att Milan kommer få sina kontringslägen idag. Barcelona fyller ofta på med sina ytterbackar och vi har även sett det i ligan hur man inte alls är med hemåt när man åker på kontringar. Där kan Barcelona tvingas sätta stopp för Milan idag och då finns det risk för gula kort.

Domare i matchen är serben Milorad Mazic som varit en FIFA-domare sedan 2009. Han brukar väl kanske inte slänga ut korten men på de tio senaste tävlingsmatcherna har han ändå täckt den här linan sex gånger, även tre röda kort har kommit fram på dessa matcher. Det kommer vara hårt tryck från läktarhåll idag och då tror jag han kommer få det svårt att hålla korten i fickan. Senast han var på Camp Nou drog han fram det gula kortet sex gånger, en siffra som jag tror vi landar på även idag.


Varningspoängen hos unibetgår till som så att det är 10 poäng för ett gult kort och 25 poäng för ett rött kort, där maximalt antal varningspoäng på en spelare är 35 poäng.  Med det sagt så tycker jag det här spelet känns vettigt och spelet får sig en insats strax under medel.

Testar även 0,5/10 units på ett rött kort i matchen – 4,00 @ unibet.

/e@sy