Champions League och kvartsfinal mellan två högst klassiska lag. Returmöte på Camp Nou där de regerande mästarna Barcelona tar emot Milan som lyckades nolla de katalanska giganterna på San Siro (0-0) vilket gör att ett italienskt mål kan göra det här ruggigt intressant då det likväl kan fälla de stora favoriterna. En sak står dock klart, Barca kommer i vanlig ordning dominera bollinnehavet och gästerna kommer få jaga en hel del, vilket gör några alternativ intressanta på förhand.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League, Europa
  • Match: Barcelona-Milan
  • Spel: Milan över 3,5 kort
  • Odds: 1,72 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 3/4

Jag väljer alltså att inrikta mig på diverse kortspel på bortalaget då några scenarion känns mer troliga och kanske lite enklare att förutse än hur pass bra utdelning Barca kommer få på sin dominans kontra hur pass bra Milan lyckas stå emot hemmalagets offensiv.

Sett till kännbara avbräck så saknas vänsterbacken Eric Abidal för hemmalagets del. Xavi och Cesc har varit tveksamma men är med i truppen. David Villa är långtidsskadad sedan tidigare. För Milans del kan Thiago Silvas frånvaro, i mina ögon världens bästa mittback, visa sig bli kännbart. Om jag har förstått det rätt så saknas även van Bommel, annars hade ett kortspel på honom varit givet men det kommer jag till senare.

Det här mötet kommer i många drag se ut som den första matchen men ändå inte. Det tog inte lång tid innan man kunde se att mattan på San Siro inte höll någon vidare klass vilket endast gynnade hemmalaget (Milan) då ”blaugrana” inte kunde bedriva det passningsspelet vi annars har vant oss vid de senaste åren. Nu utgår jag dock från att vaktmästaren på den lite större Camp Nou har gjort sitt jobb och där är Barca en maktfaktor modell större.

Någorlunda fotbollslogik säger att du inte kan få några frisparkar och bestraffningar emot dig när du har bollen, så till vida att man inte går offside, såklart. Barcelona kommer ligga på ett bollinnehav på minst 65-70 procent. Det innebär att Milan och dess spelare kommer få jaga under 65-70 procent av matchtiden. Som de flesta säkert redan har märkt så kryllar det av teknisk briljans hos hemmalaget. Man har ett antal kvicka och svårlästa spelare och alla passningar kommer sätta spelarna i bortalaget i rörelse. Gästerna kommer dra på sig ett antal frisparkar, sedan är det upp till domaren att sätta nivån.

Kvällens match kommer dömas av Bjorn Kuiper. En holländare som inte är rädd för att vifta med kortleken, vare sig på hemmaplan eller internationellt. Under pågående säsong har han haft huvudansvaret i 4 CL-matcher, vilket har resulterat i hela 21 kort.

Milano-laget har givetvis många intelligenta spelare, det är därför de är mästare i hemlandet, men samtidigt så har man faktiskt ett par tröga spelare på några utsatta positioner och man tar så mycket hellre några disciplinära straff än att ge bort farliga målchanser, då den här resan kommer bli så mycket jobbigare för varje eventuella mål katalanerna lyckas skaka fram.

Ett bra exempel på det var en situation hämtad från det första mötet (bilden) där den gamle mittbacken (och väldigt kloke) Alessandro Nesta valde att slänga upp ett ben i knähöjd på den magiske Lionel Messi när han väl kom förbi vid ett tillfälle. Det resulterade såklart i ett kort, och den gamle mittbacken gav Barcas nr 10 en uppgiven blick och ett leende med något man skulle kunna tolka som ”vad kan jag annars göra?” Precis som i det förra mötet så förväntar jag mig att kvällens bortalag agerar på samma sätt.

Lagen har alltså som bekant redan möts 3 gånger under den pågående Champions League-säsongen. Milan har dragit på sig 10 kort i dessa matcher.

Mitt sk huvudspel blir Milan att samla på sig minst 4 kort på Bet365 där ett direkt rött räknas som två till antalet.

Jag kommer även lägga lite krut på dessa spel:
Massimo Ambrosini (Milan) kortspel 1,90 Nordicbet 2,5/10 units
Phillipe Mexes (Milan) kortspel 2,40 Expekt 2/10 units
Alessandro Nesta (Milan) kortspel 2,40 Nordicbet 2/10 units
Luca Antonini (Milan) 2,80 Unibet 1,5/10 units
Rött kort 4,25 Betsafe 1/10 units

/Puyol