Returmöten i Champions League där ett jagande Barcelona gästas av Milan hemma på Camp Nou. Barcelona har ett 0-2 underläge att hämta in och kommer förmodligen mötas av ett handbollsförsvar ikväll, vilket är helt perfekt för det här spelet.

  • Match: Barcelona – Milan
  • Spel: Corner Handicap ( 0 – 5,5 ) 1
  • Odds: 2,10 @ betsafe
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Det är som sagt inte så mycket att fundera på för Barcelona ikväll, utan det är full fart framåt som gäller från minut ett. Man har 0-2 i baken från första mötet på San Siro och det krävs alltså minst två mål framåt idag för att ha en chans på avancemang. Man behöver inte vara något större geni för att räkna ut hur matchbilden kommer se ut ikväll, Milan kommer backa hem för fullt och Barcelona kommer försöka med sina instick bakom backlinjen. Jag tror Milan gärna släpper kanterna lite idag då man vet att Barcelona är väldigt svaga i luftrummet och sällan fyller på med särskilt mycket folk i boxen. Bortalaget kommer nog inte heller dra sig ifrån att sparka ut en boll till hörna om så krävs, då Barcelona gjort mål på ungefär 1% av sina hörnor den här säsongen.

Det har surrats hela dagen om att kanske Tello kommer finnas i startelvan för Barcelona ikväll och det skulle vara helt perfekt för det här spelet. Använder man honom så är det för att han ska slå sin ytterback och spela in bollen i boxen, och med den snabbhet som den här killen besitter så kommer Abate få jobba ordentligt på sin kant idag. Men ingenting är spikat och jag känner mig väldigt tveksam till att Tello får chansen då han inte ens får spela särskilt mycket i ligan.

Hörnorna slutade 4-3 till Barcelona i senaste mötet men idag är det helt andra förutsättningar. Till att börja med kommer gräset gynna Barcelona oerhört då man är beroende av ett högt passningstempo, något som jag inte tycker man fick igång på det långa gräset på San Siro. Sedan kommer som sagt Milan krypa ihop i försvaret och man kommer absolut inte ge sig iväg på några våghalsiga utflykter framåt i banan, så jag tror inte att Milan kommer skapa med än 1-2 hörnor i matchen. Barcelona hade 66% bollinnehav på San Siro och jag kan tänka mig att vi går en bit över 70% i dagens match.

Barcelona måste alltså skapa sex hörnor fler än Milan för att det här spelet ska sitta, något som jag tror man fixar.

Blir även två sidospel i matchen:

Barcelona över 69,49% bollinnehav – 1,65 @ expekt – 3/10 units

Abate varnad – 3,90 @ expekt – 1.5/10 units

Jag tror som sagt Milan släpper kanterna lite och då ligger Abate i riskzonen för ett kort, och oddset är verkligen fint tycker jag.

/e@sy