Match på Camp Nou där Barcelona får besök av Mallorca i kvällens sena match. Barcelona lär inte ha största fokus på den här matchen då man har en CL-retur nästa vecka att ladda för. Dessutom har man en del defensiva bekymmer som gör att jag testar två spel här till fina odds.

  • Match: Barcelona – Mallorca
  • Spel 1: Mallorca över 3,5 hörnor
  • Odds: 2,25 @ betsson
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spel 2: Alfaro målskytt
  • Odds: 11,50 @ unibet
  • Insats: 0,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Barcelona har som sagt annat än tänka på just nu än att gå för full maskin hemma mot Mallorca när man leder serien i överlägsen stil, det gäller att inte få ytterligare skador på nyckelspelare och helt enkelt ta sig igenom matchen på ett smärtfritt sätt, allt för att kunna fortsätta ladda batterierna till onsdagens drabbning mot PSG. Man kommer inte ha lika mycket boll som vanligtvis tror jag när man förmodligen vilar både Xavi och Busquets på mitten som sällan slår bort någon pass. Vidare så är det väldigt stor risk att man väljer att vila vänsterback Jordi Alba då man helt enkelt inte har råd med någon mer skada inför returen, dessutom har Alba varit lite småskadad på slutet. En Montoya på vänsterbacken hade varit perfekt för det här spelet då han inte är i närheten av den snabbhet som Alba erbjuder och jag tror han kommer få problem då Mallorca inte har helt ofarliga yttrar.

Vi har Alfaro och Giovani Dos Santos på kanterna hos Mallorca och det är full kapabla herrar trots att man spelar i ett bottengäng. Det är knappast i det offensiva spelet som Mallis förlorat mestadels av sina matcher på utan det är i den svaga defensiven bristerna funnits. Mallorca hade vanligtvis kommit in här med en ganska stor respekt för Barcelona och troligtvis hade man backat hem för att möjligtvis hitta något läge att sticka iväg på. Men när nu Barcelona kommer till spel utan Messi och förmodligen flera andra storstjärnor så tror jag det ingjuter lite mod hos bortalaget. Man vet om att Barcelona är väldigt svaga i luftrummet och jag tror därför man kommer utnyttja sina kanter för att komma till inlägg. Giovani är otroligt skicklig en mot en och det är ofta som han skrapar fram en del hörnor från sin kant.


Mitt andra spel i matchen blir alltså ett målskyttespel på Alejandro Alfaro (bilden) i Mallorca. Inte en kille som pumpat in mål den här säsongen precis men han är inne i en väldigt fin målform och har varit het inne i boxen på slutet. Han gick mållös senast mot Deportivo men innan detta så gjorde han mål i tre raka matcher där han faktiskt lyckades smälla in båda målen i vinstmatchen mot Sevilla, det är inga konstmål vi pratar om men han verkar vara inne i zonen. När jag då fick se ett odds på fina 11,50 hos unibet så tycker jag att han helt klart är värd en slant, de målen han har gjort är precis sådana mål som Barcelona brukar släppa till.

Twitter @enklapengar & @spelaspelse

/e@sy