Match på Camp Nou i kväll där det är tänkt att Barcelona ska plocka tillbaka serieledningen från Real Madrid. För motståndet står ett formsvagt Malaga som borde få stora problem här.

  • Match: Barcelona – Malaga
  • Spel: Hemmalaget över 3,5 mål
  • Odds: 2,10 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Barcelona åkte på en mina i förra omgången då man bara fick ett oavgjort resultat mot Levante (1-1) på bortagräs. I och med det poängtappet så har ni Real Madrid traskat om Barcelona i tabellen, dock med en mer match spelad. På grund av den mediokra insatsen mot Levante plus att ärkerivalen nu klivit förbi så tror jag därför att vi får se ett väldigt taggat hemmalag här. Publiken på Camp Nou är väldigt kräsen så man trycker nog gärna till Malaga lite extra, för att visa att man inte är inne i någon formsvacka. Man fick även målskyttet att lossna tidigare i veckan då man ställdes mot Levante i den spanska cupen, en match som man kunde vinna med 4-1, efter tre mål från Tello. Storstjärnan Messi är tillbaka i full form och han assisterade till samtliga mål som Tello gjorde i cupmatchen. Barcelona trivs mot Malaga på hemmagräs och ser vi till de tre senaste mötena i ligan så har vi tre stycken 4-1 segrar för Barcelona.

I hemmalaget stryker vi idag Neymar, Iniesta, Montoya, Puyol och Song. Givetvis avbräck på Neymar och framförallt Iniesta, men det finns bredd i det här laget för att klara av detta ändå.

Barcelona's Lionel Messi celebrates a goal

Malaga har inte imponerat hittills denna säsong och man har nu sjunkit ner till en 16:e plats i tabellen på 21 inspelade poäng. Det var ganska förväntat att man skulle få det tufft med alla spelarförluster, och framförallt offensivt ser man väldigt svaga ut. Endast 19 mål framåt har man gjort och med ett sådan dåligt målsnitt vinner man inte många matcher. Men i dagens match handlar allt om defensiven och där har ändå Malaga visat sig dugliga under säsongen, 24 mål insläppta är nämligen inte särskilt mycket. Men med Weligton borta på mittbacken och även stort frågetecken för Gamez idag så är Malaga riktigt illa ute. Man kan inte räkna med att Willy ska storspela precis som han gjorde i bortamatchen mot Real Madrid (0-2), där förlustsiffrorna borde varit de tredubbla. Dessutom så spelar man inte hemma på La Rosaleda idag där gräsmattan allt som oftast är under all kritik. Idag spelar man på en perfekt matta och då borde man få stora problem när Barcelona sätter fart på bollen.

Förutom Weligton så missar även Samuel och El Hamdaoui som varit skadade en period.


Två raka kryss i ligan tror jag innebär att Barcelona kommer växla upp idag, när dessutom Messi är tillbaka i väldigt fin form så finns det risk för att detta rinner iväg. Testar därför en medelinsats på minst fyra hemmamål till 2,10 hos expekt.

/e@sy