Sent möte på Camp Nou där Barcelona ska städa av Levante för att avancera till semifinal av Copa del Rey. Man har 4-1 att gå på från första mötet och det lär bli liknande segermarginal idag.

  • Match: Barcelona – Levante
  • Spel: Barcelona -2,5 (asian handicap)
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Barcelona har inte haft några större problem i den spanska cupen så här långt och har mer än ena benet i en semifinal efter 4-1 på bortagräs mot Levante förra veckan. Förvisso satte El Zhar 1-0 till Levante och satte lite spänning i matchen, men redan innan och efter detta så var det spel mot ett mål. Av alla spelare så fick Tello (bilden) smälla in ett hat-trick i den matchen, där han blev assisterad av Messi vid samtliga mål. Vi kan nog förvänta oss att hemmalaget kommer rotera en del i startelvan idag, där det hade varit extra kul att se Afellay på gräset efter ett långt skadeuppehåll. Truppen man tagit ut är ändå riktigt bra och hur man än vrider och vänder på det så ska man köra över Levante här. ”Tata” Martino har beordrat sina spelare att bjuda publiken på en show idag, något jag även tror man gör.

Neymar är skadad och missar detta möte, vidare så väljer man att vila Dani Alves, Xavi och Busquets.

barcelonatello

Levante tog en fin skalp mot Barcelona i ligaspelet där man fixade poäng efter 1-1 på hemmagräset. Men man var inte lika intresserade i cupmötet och det märktes även på truppen man tagit ut. Man vilade både Diop samt Simao på det defensiva mittfältet, och då är man körda mot bättre lag. Man passade även på att skrälla förra helgen i ligaspelet, då man plockade ner Sevilla på bortagräs med 3-2. Nu var inte resultatet på något sätt rättvist, men Levante har en förmåga att trolla fram oförtjänta poäng den här säsongen. Nu har man en viktig hemmamatch mot Rayo i helgen som kommer, och det märks att det är fokus på den redan nu.  Ivanschitz, El Zhar, Diop, Xumetra, Simao och Barral stannar nämligen hemma, vilket är riktigt tunga avbräck. Dessa herrar har stått för 15 av 22 mål framåt för Levante i ligaspelet, därför är jag oerhört tveksam till att man lyckas näta idag.

Förutom dessa herrar ovan så vilas även Navarro, Lell, Navas, Rodas och Gomis.


Barcelona kan rotera hur mycket man vill, man är fortfarande bra mycket bättre än Levante. När dessutom bortalaget lämnar alla nyckelspelare hemma så borde detta rinna iväg på Camp Nou. Barcelona har hemmamatch i helgen och när man slipper resa dagarna emellan så brukar man även ställa ett hyfsat lag ute på planen. Håller mig till en medelinsats på det här spelet, något som kan fyllas på om startelvan är bra hos hemmalaget.

Testar även 0,5/10 units på Tello som målskytt till 2,10 hos betsson.

Tello är egentligen helt oduglig när det kommer till avslut, men med tre mål senast mot Levante så kanske han har lite mer självförtroende nu. Pengarna tillbaka om han inte skulle starta matchen! Bet365erbjuder 2,25 på Tello som målskytt, men då är det bara pengarna tillbaka om han inte spelar något alls.

/e@sy