Ikväll är det måstematch för Barcelona när man tar emot Levante hemma på Camp Nou, man har absolut inte råd att tappa mer mark till Real Madrid i ligatoppen. Det här spelet har suttit 7 av 8 gånger när Barcelona spelat hemma på Camp Nou, måste verkligen ryggas!

  • Match: Barcelona – Levante
  • Spel: Över 1,5 mål i första halvlek
  • Odds: 1.86 (betsafe)
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 03/12 20.00

Vi kan börja med att ta en titt på statistik från Barcelonas hemmamatcher i år, det ser ut så här:

Barcelona v Vallecano 4-0 (3-0)

Barcelona v Zaragoza 4-0 (2-0)

Barcelona v Mallorca 5-0 (3-0)

Barcelona v Sevilla 0-0

Barcelona v Racing 3-0 (2-0)

Barcelona v Atl. Madrid 5-0 (3-0)

Barcelona v Osasuna 8-0 (5-0)

Barcelona v Villarreal 5-0 (2-0)

* Ställning i halvtid inom parentes

Som ni ser avgör Barcelona oftast sina matcher redan i första halvlek, där man gått över 1,5 mål i 7/8 fall. Anmärkningsvärt är också att man inte släppt in ett enda mål på dessa matcher.

Barcelona kommer ta kvällens uppgift på allra största allvar, för man har inte råd att låta Real Madrid sticka ifrån ännu mer. Nu saknar man Pique ikväll då han tog på sig en taktisk varning senast, för att kunna vara nollställd inför El Clásico nästa helg. Annars ser det bra ut i laget då både Fabregas och Iniesta var tillbaka i truppen senast mot Vallecano. Jag tror Barcelona helst skulle vilja avgöra detta i första halvlek, för att sedan gå på lite sparlåga inför kommande uppgifter.

Levante har två tunga offensiva avstängningar ikväll i form av Juanlu och Barkero. Man har överträffat sig själva lite den här säsongen och ligger för tillfället på en fjärdeplats i la liga. Men jag anser att man har en ganska tunn trupp och tror man kommer hamna på en mittenplats i tabellen till slut. Man har haft ganska bra facit på bortagräs i år, men nu kommer man från två raka förluster mot Villarreal och Atl. Madrid, kvällens bortamatch är bra mycket tuffare.

För den som vill chansa lite extra går det att spela handikapp på Barcelona i första halvlek. Barcelona -1 i halvtid står i 2.20 hos Betsafe.

Sen vill jag även tipsa om ett annat spel som jag själv kommer lägga en slant på, ”Halvlek med flest mål”. Här kommer jag spela att det blir flest mål i första halvlek, har Barcelona 2,3-0 i halvtid så slår man oftast av på takten i andra. 3.15 ger Expekt för detta.

/e@sy