Vi kickar igång La Liga-helgen på Camp Nou idag där Barcelona gästas av bottenlaget Granada. Ett möte som jag följde på plats förra säsongen och precis som då, så tror jag att vi kommer få se en hel del mål här. Tung insats på mitt spel!

  • Match: Barcelona – Granada
  • Spel: över 4 mål (goal line)
  • Odds: 1,675 @ bet365
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Det finns många anledningar till att jag tror på ett målkalas i dagens möte, och en av dessa är givetvis Barcelonas sylvassa anfall. Messi, Neymar och Suarez gör lite som dem vill för dagen och idag tror jag att dessa herrar kan trivas lite extra, då Granada inte kommer till Camp Nou för att fokusera på försvarsspelet. Sedan har vi nu även Arda Turan och Aleix Vidal klara för spel hos katalanerna, vilket spetsar till offensiven ytterligare. Nu såg det ganska ringrostigt ut i första matchen, speciellt från Vidal, men nu är premiärnerverna borta. Vidal är en spelare som jag gillar extra mycket och hans intåg i truppen sätter lite press på Dani Alves, som jag tycker varit lite bekväm i sitt spel senaste tiden. Barcelona får utmärkta chanser till att fylla på med ytterbackarna och där är inte Vidal sen med löpningarna.

barcelona_200x200granada_200x200

Kikar vi till Granada så kan vi ju börja med att säga att laget har ett av ligans absolut sämsta försvar. 32 insläppta mål på 18 matcher är det bara Rayo Vallecano som toppar just nu. Men vänder vi på det så har laget en vass offensiv i mitt tycke, en offensiv som är som allra bäst när de får spela på kontringar, som idag. Trots 6-0 i baken från förra årets möte på Camp Nou så vill jag minnas att Granada skapade rätt många chanser, till och med ett ribbskott om jag inte minns fel. Lyssnar vi på tränare Sandoval inför detta möte så är det ytterligare något som pekar mot många mål. Många kommer till Camp Nou med inriktning på försvaret, men inte Sandoval och hans Granada. Han nämner att lagets anfallare har toppform och de ska försöka spela aggressivt och mata dem med bollar. En taktik som säkerligen kan innebära ett eller två mål framåt, men givetvis är denna taktik rena självmordet mot ett lag som Barcelona, speciellt med det försvarsspel Granada visat upp.


Barcelona brukar sällan jaga stora siffror i sina hemmamatcher, dem brukar nöja sig med att göra en 4-5 mål framåt. Men idag mot en offensiv motståndare så tror jag det kan ramla in mål så vi får se tennissiffror i slutändan. Tung insats på spelet och vi plockar tillbaka pengarna på exakt fyra mål.

/e@sy