Granada reser till Camp Nou på lördagen för att ta sig an serieledande Barcelona. Man gör det med ett par fina matcher i ryggen och jag tycker inte man ska räkna bort laget helt här även fast det självfallet blir tufft.

  • Match: Barcelona – Granada
  • Spel: Håller Barcelona nollan? – NEJ
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Barcelona ligger kvar i toppen av la liga och är fortfarande obesegrade efter 13 omgångar spelade. Men trots detta vill jag påstå att spelet inte sett särskilt bra ut och man har släppt till en hel del chanser bakåt i sina matcher. Det låga antalet insläppta mål (8 stycken) tycker jag främst beror på motståndarnas oförmåga att göra mål samt en storspelande Victor Valdes. Men nu kommer Valdes vara borta i sex veckor och som barcasupporter känner jag en väldigt stor oro nu. Pinto är inte ens i närheten av samma klass som Valdes och kan verkligen hitta på vad som helst ute på planen. Som om inte det vore nog så går nu även Dani Alves skadad och ser ut att missa de två nästkommande matcherna. Även Xavi går skadad och i hans frånvaro så tror jag att bortalaget kommer få ha lite mer boll än vad man normalt hade haft. Barcelona har faktiskt släppt in merparten av sina mål hemma på Camp Nou där motståndet nätat i fyra av sex matcher.

Förutom de skador jag tagit upp här ovan så saknar man även Messi och Jordi Alba.

granada1

Granada är ett lag som jag gillar och man har nu börjat klättra i tabellen och placerar sig som 8:a. Man har ett tillräckligt bra lag för att kanske avancera ett par placeringar till och får man bara ha sina nyckelspelare skadefria så tror jag det kan gå. Formen är dessutom god då man plockat tre segrar på sina fyra senaste matcher. Nu har inte segrarna tagits mot några topplag direkt, men spelet har övertygat och man har nu även börjat sätta sin chanser. Man kommer från en 3-1 seger mot Malaga och man skapade faktiskt tillräckligt heta chanser för att sätta ett par mål till där. El Arabi fick sätta ett hattrick och det finns en del offensiva spelare som Barcelona får se upp med här, jag är extra förtjust i Brahimi som gjorde lite som han ville i senaste matchen. Han ställs förmodligen mot Montoya här och det är nog inget motstånd som han har någon större respekt för.

Skadeproblemen har ljusnat för Granada och man förväntas ställa upp med samma elva som senast.


Det här känns som ett vettigt spel med tanke på att Granada har en kapabel offensivt samtidigt som Barcelona har en del jobbiga skador i defensiven. Båda lagen gör mål fungerar ju självklart också, men för den lilla oddshöjningen så tycker jag inte det är värt att ta risken. Man ska ändå tänka på att Messi saknas i hemmalaget och att Granada har en mycket stabil defensiv. Blir en insats strax under medel på ett bortamål här!

Testar även en liten slant på Granada över 1,5 mål till 8,00 hos bet365- 0,5/10 units.

/e@sy