Som sagt mycket spansk fotboll just nu och ingen är gladare än jag. La Liga kör alltså vardagsmatcher denna vecka och vi har många fina spel framför oss. Vi startar med två matcher idag och jag har hittat ett fint spel på Camp Nou, där Barcelona gästas av Granada. Ganska tung insats här!

  • Match: Barcelona – Granada
  • Spel: Barcelona över 3,5 mål
  • Odds: 1.82 @ betsafe
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 21:00

Barcelona har som sagt redan sumpat ligatiteln även fast nu Real Madrid tappade poäng mot Malaga i helgen. Man är för långt bakom helt enkelt och det blir till att inrikta sig på Spanska Cupen och Champions League. Men detta betyder ju knappast att man låter Granada komma billigt undan här, det lär nog bli ren och skär utklassning från början till slut. Man har sammanlagt denna säsong nätat 53 gånger på 13 hemmamatcher, vilket blir ett snyggt snitt på cirka 4 mål per match. Nu är det snittet och när man vanligtvis möter ett lag av Granadas kaliber så brukar det rinna över lite extra med mål.

Inga nya skador eller avbräck sen senaste matchen. Abidal missar som sagt många matcher framöver pga levertransplantation och innan saknas även Afellay, Villa och Fontas.

Kanske dags för Pedro att näta?

Granada åker alltså till den svåraste bortamatchen som finns i ligan, och jag skulle gärna vilja sätta mig in i spelarnas huvuden här. Tror man verkligen på vinst när man beträder planen? Eller försöker man bara peppa sig själva att hålla ner siffrorna? Nog för att spelare är professionella på den här nivån, men jag kan inte tänka mig att någon spelare i bortalaget tror på poäng här. Granada är även ett uselt bortalag och har 10 förluster av 13 försök på resande fot, med endast 8 gjorda mål på dessa matcher. Insläppta mål ligger på 26 stycken, ett snitt på exakt två insläppta per match alltså. Men när man tidigare har mött de bästa hemmalagen som Real Madrid och Malaga har det blivit stora förluster med 5-1 och 4-0. Det kommer inte bli någon skillnad här!

Saknas i bortalaget gör Yebda, Diakhate och Roberto som är skadade. Även Carlos Martins missar matchen pga avstängning.


Rätt och slätt så kommer det bli utskåpning här och jag skulle bli mycket förvånad om siffran för Barcelona stannar under fyra. Man får nog en liten extra kick av att Real Madrid tappade poäng i helgen och kommer urladda här för att sätta lite press. Betsafe erbjuder 1.82 och det är bra betalt!

/e@sy