Ännu en dag med spansk cupfotboll och idag är det match på Camp Nou där Barcelona tar emot Getafe. Hemmalaget har en viktig ligamatch till helgen, men jag tror ändå man kommer satsa för fullt här.

  • Match: Barcelona – Getafe
  • Spel: Barcelona över 3,5 mål
  • Odds: 2,20 @ expekt
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Barcelona hade inga större problem att ta sig förbi förra cupomgången då man ställdes mot Cartagena från den spanska tredjedivisionen, sammanlagt 7-1 blev det efter två möten till katalanerna. Nu ställs man mot lite tyngre motstånd i form av Getafe och det innebär givetvis att man kommer spetsa till startelvan lite. Förvisso har man en tuff ligamatch mot Atlético Madrid i helgen, men samtidigt satsar man hårt på att ta sig vidare i cupen, något som bekräftas när vi ser matchtruppen. Man vill nog ogärna resa till den här returen med kniven mot strupen och därför tror jag att man ser till att avgöra det här mötet redan på hemmaplan. Truppen man tagit ut är otroligt stark och en viss Lionel Messi är nu tillbaka från skada och finns med. Nu är det väldigt troligt att han startar på bänken, men det sägs att han ska få speltid för att värma upp och testas till helgens viktiga match.

Hos hemmalaget stryker vi idag Bartra, Xavi och Alves som går skadade.

barcagetafe

Getafe hade inte heller några större problem med att avancera i cupen då man ställdes mot Girona i förra omgången. Efter 1-1 i bortamötet så kunde man i returen på hemmagräs vinna med komfortabla 4-1. Nu reser man till Katalonien ytterligare en gång, men den här gången reser man knappast som favoriter. Här gäller det helt enkelt att få ett bra resultat med sig inför returen och jag tror Getafe kommer få stora problem med detta. Formen är usel och man har tre raka ligaförluster där spelet varit under all kritik. Senaste matchen mot Sevilla (0-3) kunde resulterat i ytterligare ett par baklängesmål och försvarsspelet hos Getafe är inte vad det en gång varit. Näst senaste ligaomgången så ställdes man mot just Barcelona och där fick man sig en rejäl lektion i fotboll. Förvisso tog man ledningen med 2-0, men efter detta blev man totalt utspelade och siffrorna stannade vid 2-5. Ska man ha någon chans mot Barcelona så gäller det att man spelar med stor disciplin i försvaret, något som Getafe inte haft en gnutta av på slutet.

Bortalaget lämnar backar Lopo och Escudero hemma i Madrid. Även defensiva mittfältarna Míchel och Mosquera missar matchen på grund av skada.


Det här är en match som Barcelona kommer vinna och till skillnad från ligamatcherna så tror jag att man kommer ösa på ända in i kaklet. Kan man resa till returen med ett b-lag så tror jag gärna att man tar detta. Barcelona över 3,5 mål testas därför med en mindre insats till 2,20 hos expekt.

/e@sy