Första matchen från la liga på lördagen hittar vi på Camp Nou där Barcelona gästas av madridlaget Getafe. Katalanerna har fortfarande chans på ligaguldet och lär knappast spara på krutet inför hemmafansen. Getafe krigar i botten av tabellen och behöver verkligen poäng, men jag tror inte man går över lik för detta, det kommer viktigare matcher.

  • Match: Barcelona – Getafe
  • Spel: Barcelona över 3,5 mål
  • Odds: 1,75 @ unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Barcelona har som sagt fortfarande chansen på ligaguldet då man ligger fyra poäng bakom Atlético Madrid med nio poäng kvar att spela om. Man ligger även en pinne före Real Madrid, men då ska det nämnas att marängerna har en match mindre spelad. Det ska med andra ord mycket till för att katalanerna ska få lyfta någon buckla den här säsongen, en säsong som inte alls varit särskilt lyckosam. Men så länge chansen finns så kommer man gå för det, och jag tror inte man saknar motivation inför hemmafansen. Man kommer från en ganska turlig seger på El Madrigal i senaste omgången där man hamnade i ett 0-2 underläge mot Villarreal. Men två självmål senare och ett mål från Messi så kunde man resa hem till Barcelona med tre poäng i bagaget. I saknad av Neymar så tycker jag att man spelar rakare i anfallspelet där både Alexis och Pedro sett spelsugna ut på slutet. Jag tycker även att Messi visat upp lite bättre takter mot slutet och vi ska komma ihåg att han bara är tre baljor bakom Ronaldo i skytteligan. Han öser nog gärna in en del mål i den här matchen och jag har verkligen svårt att se hur Getafe ska orka stå emot.

Hos hemmalaget stryker vi idag Puyol, Jordi Alba, Piqué, Víctor Valdés och Neymar.

barcelona_200x200Getafe_200x200

Getafe har gått otroligt tungt i slutskedet av säsongen och placerar sig precis ovanför nedflyttningsstrecket med två poäng till godo på Almeria under strecket. Man har ett väldigt tufft spelschema kvar med matcher mot Barcelona (b), Sevilla (h) och Rayo (b) som ska spelas, så laget är verkligen illa ute. Nu hade man lite tur med att få möta Sevilla på hemmagräs bara tre dagar innan Sevilla ska spela EL-final mot Benfica, och det tror jag blir en nyckelmatch för Getafe. Därför känner jag att man inte kommer blåsa slut på sig totalt i den här matchen, rinner det in en två baljor i baken så ger man nog upp detta. Man har dessutom en hel del tunga avbräck där både Lisandro (avstängd), Pedro Leon (avstängd) och Ciprian (avstängd) är nya på frånvarolistan. Man kommer förvisso med en seger i senaste omgången där Malaga besegrades på hemmagräs med 1-0, men det var en trepoängare som togs utan att på något vis imponera. Man var långa stunder utspelade och därför tror jag att man kommer få en väldigt jobbig dag på Camp Nou.

Förutom avstängningarna man åkt på så saknar man även Diego Castro och målvakt Moya som fortfarande går skadade.


Det är ganska tydligt att Getafe inte prioriterar den här matchen då både Lisandro och Pedro Leon tog sitt femte gula kort i slutskedet mot Malaga. Fokus kommer ligga på matchen mot Sevilla och jag tror därför det kan bli en riktig plattmatch på Camp Nou. Hemmalaget lär vilja visa upp fint spel inför fansen och jag tror det kan rinna iväg här. Minst fyra hemmamål spelas därför med en medelinsats!

/e@sy