Match på Camp Nou i afton där Barcelona ska försöka hålla avståndet ner till Real Madrid genom att besegra Getafe. Att hemmalaget vinner matchen är ingen vildare gissning, men jag tror att man avgör detta redan i första halvlek.

  • Match: Barcelona – Getafe
  • Spel: Barcelona -1,5 (1:a halvlek asian handicap)
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Barcelona toppar La Liga just nu med två poäng ner till ärkerivalen Real Madrid. Med ett sådant litet avstånd finns det inget utrymme för misstag med endast fem omgångar kvar av ligaspelet. Barcelona ställde upp med en riktigt stark elva i helgens ligaderby mot Espanyol och jag tror inte att Luis Enrique tar lätt på den här uppgiften heller. Nästkommande helg vankas det bortamatch mot ett avsågat Cordoba så jag tror inte det behöver sparas på något krut. Jag tror Barcelona avgör den här matchen i första halvlek för att sedan gå på sparlåga och spela av matchen, som så många gånger förr.

Endast avstängda Jordi Alba missar dagens match, i övrigt är alla friska och hela.

barcelona_200x200Getafe_200x200

Getafe har inte stått för någon lyckosam säsong så här långt då laget placerar sig på en 13:e plats med 36 inspelade poäng. Med sju poäng till godo på Deportivo under strecket så är inte laget helt klara för fortsatt spel i La Liga nästkommande säsong, men det ska nog mycket till för att madridlaget ska halka ner. Laget lär knappast åka till Camp Nou med någon större förhoppning om poäng och det ryktas även en del om rotation i startelvan, för att spara på krutat till helgens viktiga hemmamatch mot Granada. Vinst mot Granada och Getafe tar ett stort kliv mot förnyat kontrakt. Formen är även tveksam hos gästerna som har två raka förluster på kontot utan några mål framåt.

Hos Getafe stryker vi idag Yoda, Lafita, Valera, Álvaro Vázquez, Diego Castro och Sarabia som alla går skadade. Främst offensiva avbräck. Alexis och Velázquez tillbaka från avstängning.


Jag tror katalanerna sätter högsta fart från start här och avgör den här matchen innan halvtid. Barcelona att leda med minst två bollar in i halvtidsvila testas med en insats strax under medel.

/e@sy