Vi tar oss till Camp Nou ikväll där hemmalaget Barcelona gästas av Getafe. Barcelona har chans att sätta ytterligare press på Real Madrid i toppen och det är väl ingen vågad chansning att man vinner den här matchen. Inriktar mig dock på ett målskyttespel som känns riktigt bra till ett fint odds.

  • Barcelona – Getafe
  • Spel: Messi två mål eller fler
  • Odds: 2.30 @ expekt
  • Insats: 3.5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Barcelona har nu fått en gratisbiljett in i matchen igen efter att Real Madrid ”bara” kryssade mot Valencia. Givetvis kommer man vinna den här matchen och sätta ytterligare press på laget från huvudstaden. Den stora frågan är väl egentligen hur stora siffrorna blir + hur många mål världens bästa fotbollsspelare gör? Lionel Messi har nu övertagit ledningen i målskytteligan och står på totalt 38 mål på sina 30 spelade matcher, vilket är ett mål bättre än Cristiano Ronaldo som står på 37 mål för tillfället.

Jag tror att bägge dessa herrar gärna vill vinna skytteligan i år och det märks även på hur mycket speltid de får/tar. Messi blir nästintill aldrig utbytt och har väl startat de flesta ligamatcherna vad jag vet. Han vill verkligen vara där ute på planen, och vill han det så får han det. Frisparkar och straffar har även båda dessa herrar första tjing på när tillfälle ges och det kommer inte förändras idag.

Kommer mål nummer 39 och 40 ikväll?

Kikar vi lite statistik på Messis målproduktion på hemmagräs så ser vi att han gjort otroliga 27 mål på 14 spelade ligamatcher. Av dessa 14 matcher så har han gjort 2 mål eller fler i 8 matcher. Nu är läget lite skarpare i och med skytteligan, så räkna med en lite hungrigare Messi idag, vill han göra ett par mål på Getafe så känns det helt enkelt som han gör det.


Jag tycker expekt erbjuder ett riktigt kanonodds här på 2.30 för två mål från Messi. Kan jämföras med unibet som har väldigt låga 1.90, och då ska man komma ihåg att unibet brukar ligga riktigt högt på målskyttespel annars. Som sagt, ett riktigt bra odds!

Testar även 1/10 units på att han gör ett hat-trick i matchen, 5.50 hos expekt.

/e@sy