Derby på Camp Nou denna söndag då ett guldjagande Barcelona gästas av Espanyol i den näst sista omgången av La Liga. Espanyol har en liten förmåga att vika ner sig mot tyngre lag och givetvis spelar även motivationen in här. Jag tror på en storvinst för hemmalaget!

  • Match: Barcelona – Espanyol
  • Spel: Barcelona -3 (asian)
  • Odds: 1,70 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Barcelona sitter i förarsätet i La Liga och toppar just nu tabellen med före Atletico Madrid på samma poäng och med en poäng till godo på Real Madrid på tredjeplatsen. Det är alltså bara en vinst som gäller idag och högmotiverat Barcelona ska i normala fall inte ha några som helst bekymmer mot ett avslaget Espanyol. Två raka förluster på Camp Nou nyligen följdes upp av en 6-0 vinst mot Sporting Gijon i den senaste hemmamatchen. Inget övertygande spel i det mötet men trots detta gör man alltså sex mål framåt, vilket säger en del om det offensiva hos katalanerna. Tre raka vinster i ligaspelet med 16-0 i målskillnad säger även det någonting om det offensiva spelet hos Barcelona. Även skadeläget ser mycket bra ut och dessutom har laget fått vila ut ordentligt då man inte är kvar i Champions League.
Vi stryker Sandro Ramirez, Thomas Vermaelen samt målvakt Claudio Bravo till dagens match. Bravo är ett litet avbräck men samtidigt har Barcelona två jämna målvakter som kan ersätta varandra utan större problem. Man kan ställa en mycket stark elva på planen idag där Messi, Neymar och Suarez givetvis tar plats framåt.

barcelona_b_200x200espanyol_200x200

Espanyol har haft en väldigt ojämn säsong precis som under fjolårssäsongen och man fick verkligen sträcka på sig här i slutet för att säkra ett nytt kontrakt. Nu finns det fortfarande en liten möjlighet att laget åker ner i Segundan med fem poäng till godo på Sporting Gijon och Getafe under strecket, men det kommer aldrig hända att lagen under går rent nu i slutet. Seger i senaste omgången hemma mot Sevilla (1-0) och även fast Espanyol var det bättre laget i den matchen så var det ingen imponerande insats mot ett b-betonat Sevilla. I övrigt så tycker jag att Espanyol har en förmåga att vika ner sig mot bättre motstånd och det tror jag definitivt kan ske även idag. 12 mål i baken över två möten mot Real Madrid den här säsongen och mot Las Palmas i senaste bortamatchen fick man släppa in fyra mål till. Espanyol har släppt in 67 mål under den här säsongen och det är faktiskt näst sämst i hela ligan, bakom Rayo Vallecano på 70 insläppta.
Vi har även tunga avbräck hos gästerna som saknar de båda avstängda backarna Gonzalez och Duarte. Sedan tidigare finns Burgui, Abraham och Arbilla på skadelistan. Främst defensiva avbräck och det bådar givetvis inte gott mot Barcelona.


Espanyol kan förvisso åka ur La Liga fortfarande men jag tror att laget lägger sitt fokus på den sista hemmamatchen för säsongen mot ett helt omotiverat Eibar. Och går man ut på Camp Nou med en liten trött inställning så kan det sluta väldigt illa. Jag tror att Barcelona fortfarande toppar La Liga efter dagen och jag tror man gör det tack vare en storseger. Barcelona -3 (asian) spelas och en insats strax över medel gäller.

/e@sy