Derby i Barcelona den här söndagen då Espanyol tar sig den korta biten till Camp Nou. Det brukar smälla en del i dessa möten och eftersom Barcelona jobbar med stort bollinnehav så har jag riktat in mig på två spelare hos gästerna som jag tror får ett varsitt kort.

  • Match: Barcelona – Espanyol
  • Spel #1: Victor Sanchez får gult kort
  • Odds:2,00 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 17:00

 

  • Spel #2: José Cañas får gult kort
  • Odds: 2,25 @ betsson
  • Insats: 1,5/10 units

Vi börjar då med Victor Sanchez som alltid har lite extra känslor inblandade när han möter Barcelona. Han är nämligen fostrad i klubben och har spelat i båda Barca C, Barca B och även åtta matcher för förstalaget. Men han platsade inte riktigt i Barcelona och blev utlånad till både Xerez och även Getafe. Sedan 2012 tillhör han Espanyol och det är en spelare som är väldigt omtyckt bland fansen. Han kan glänsa och stå för något drömmål då och då, men framförallt är han känd för sitt tuffa spel. Förra säsongen tog han gula kort på löpande band och utan att vara helt säker så tror jag att han fick flest gula i hela La Liga under fjolårssäsongen. I de två ligamatcherna Espanyol spelade mot Barcelona förra säsongen så fick han inte helt oväntat gult kort båda gångerna. Han kommer skava en hel del hälsenor idag och slutligen lär han få sin ”ostskiva”. Fem gula kort har han på sitt konto denna säsong.

barcelona_b_200x200espanyol_200x200

Den andra spelaren jag riktar in mig på är José Cañas, som med största sannolikhet kommer städa på mittfältet bredvid Sanchez idag. Cañas var känd som en mycket tuff spelare i Betis för några år sedan och har även varit i Swansea under en säsong, där spelet är betydligt tuffare än i Spanien. 10 matcher har spanjoren gjort för Espanyol den här säsongen och fyra gula kort är facit så här långt. Gästerna kommer tvingas till tufft spel idag och då är Cañas en av dom som ligger i farozonen för en varning.


Högsta insatsen går helt klart på Sanchez här som har en historia i Barcelona och inte drar sig för att smälla på ordentligt i dessa derbyn. Skulle det vara så att någon av dessa herrar inte startar matchen så återbetalas insatsen.

/e@sy