Derby i Barcelona idag när Espanyol gästar Camp Nou. Det är ett bortalag som visat fin form på slutet men man borde få det otroligt tufft här och får nog inrikta sig på att jaga boll. Varningar och Espanyol brukar gå hand i hand och jag inriktar mig på två stycken spelare i Espanyol som kommer tvingas spela på gränsen idag.

  • Match: Barcelona – Espanyol
  • Spel: Forlin/Sanchez att bli varnade
  • Odds: 2,00/1,90 @ expekt
  • Insats: 3/10 units på vardera
  • Spelstopp: 19:00

Derbi Barceloní brukar bli väldigt griniga matcher och jag tror inte dagens match kommer bli ett undantag. Barcelona kommer förmodligen ha en 65%-70% boll och givetvis är det Espanyol som kommer dra på sig mest kort i den här matchen. Ser vi på de två derbyn som spelades förra säsongen så har vi 12-5 i gula kort till Espanyol. Därför tycker jag att kortspel på enskilda spelare är på sin plats här och det är inte direkt svårt att plocka ut två spelare som verkligen kommer behöva spela på gränsen för att Espanyol ska ha en chans.

Vi börjar med argentinaren Juan Forlín som dragit på sig 7 gula kort den här säsongen på 14 matcher. Han har främst fått spela som defensiv mittfältare och förmodligen blir det även hans plats idag, en plats som han kommer få slita på mot Barcelona. Han drog på sig kort i båda matcherna mot Barcelona förra säsongen och han har problem med att tygla kroppen i heta matcher helt klart. Han har inte dragit på sig ett enda kort på fyra raka matcher så det är verkligen dags för en ”ostskiva” nu.

Bredvid Forlín på den defensiva mitten kommer vi förmodligen hitta Victor Sánchez idag, och han om någon lär vara rejält taggad. Sánchez är fostrad i Barcelona och har spelat i både Barca C, Barca B och förstalaget. Men han hade svårt att ta plats och efter att ha varit utlånad ett par säsonger har han alltså återigen hamnat i hemstaden. Facit denna säsong är 8 gula kort på 16 matcher och han kommer in här med en fin streak på tre raka matcher där han blivit varnad.


Två spelare som kommer få slita väldigt hårt idag och jag skulle bli förvånad om det inte dyker upp ett par tillfällen då dessa herrar kommer tvingas att ta ett kort. Skulle det även rinna iväg målmässigt för Barcelona är det risk att dessa två tappar förståndet och gör något riktigt dumt. Domare idag är Gil Manzano som är precis lika dålig som alla andra domare i La Liga. Han snittar runt 6 gula kort per match den här säsongen och detta blir hans första Barcelona-derby.

Testar även två andra spel på dessa herrar:

Sánchez rött kort – 19,00 @ unibet – 0,25/10 units

Forlín rött kort – 14,00 @ unibet – 0,25/10 units

/e@sy