Barcelona-derby då Espanyol reser ett par kilometer för att gästa Barcelona och Camp Nou. En match som inte direkt har någon större betydelse för utgången av ligan då Barcelona redan är klara ligatvåor och Espanyol spelat bort sina chanser på en Europaplats. Här går vi på ett målskyttespel!

  • Match: Barcelona – Espanyol
  • Spel: Messi att göra minst två mål
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Endast två omgångar återstår av Primera Division och ligaguldet har redan Real Madrid rott i hamn, mitt framför näsan på Barcelona. Men Barcelona, eller framförallt Lionel Messi har chansen att snuva Cristiano Ronaldo på en titel, det vill säga den åtråvärda guldskon. Priset delas ut efter varje säsong till den spelare i Europa som gjort flest mål för sitt klubblag, och givetvis måste laget spela i högstaligan.

Förra året tog Ronaldo hem guldskon vilket innebar hans andra till samlingen, han vann även säsongen 07/08. Så nu har alltså Messi chansen att kvittera då han endast har en gyllene sko i prisskåpet, den kom säsong 09/10. Ställningen just nu är den att Messi står på 46 mål med Ronaldo bakom sig på 44 baljor. Givetvis är det prestige i detta även fast spelarna säkerligen säger att laget går före och bla bla bla.. Kommer man till lägen där man kan passa Messi/Ronaldo så gör man detta, det tror jag alla spelare i dessa lag förstår.

Ska Messi få hissa ännu en guldsko?

Messi har en sjuk målform sen 11 ligamatcher tillbaka, det var i samband med att han kom tillbaka från en match avstängning. På dessa 11 matcher så har han gjort hela 18 mål, jag tror han gått mållös en match av dessa om jag inte minns fel. Näst senast mot Vallecano (7-0) så hittar vi Messi två gånger i protokollet, och senast mot Malaga (4-1) kan vi läsa hans namn tre gånger. Så det är ingen tvekan om att han haft näsa för målet på sista tiden. Som vanligt lägger han även en hel del frisparkar samt alla straffar.


Jag brukar ta det lugnt med insatser på målskyttespel vanligtvis, men detta är verkligen ett undantag. Det enda som skulle kunna stoppa Messi från att göra ett par baljor här skulle vara ett benbrott eller liknande. Spelar denna med en medelinsats!

Testar även Messi ”att göra minst tre mål”, 4.33 hos bet365 och 0.5/10 units spelas.

Ni hittar spelet genom att klicka på ”spelare” och sedan står det ”att göra minst 2/3 mål”.

/e@sy