Fredagskvällen bjuder endast på en match från la liga, men å andra sidan är det inte vilken match som helst. Derby i Barcelona när Espanyol reser den korta färden till Camp Nou. Passar på att spela det här spelet redan nu då jag tror att oddset kommer sjunka.

  • Match: Barcelona – Espanyol
  • Spel: Messi att göra minst två mål
  • Odds: 2,40 @ unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Lionel Messi har inte haft en av sina bättre säsongsstarter och en orsak är givetvis de skadebekymmer han haft som inneburit förlorad speltid. Trots att han gjort åtta ligamål så här långt så ligger han faktiskt bara trea i skytteligan på den siffran, både Diego Costa och Ronaldo ligger i topp på 11 fullträffar vardera. Jag tror att Messi är väldigt intresserad av att krympa det här avståndet, och ett bättre tillfälle än ett derby hemma mot Espanyol finns inte. Det kommer vara riktigt bra stämning på läktaren och då tror jag att argentinaren tänder till lite extra.

barcelonamessi4

Messi har sett lite oinspirerad ut i de senaste matcherna, men man känner ändå att det finns där när han han väl vill. Senast mot Celta Vigo såg han inte allt för spelsugen ut och under långa stunder var han inte alls involverad i spelet. Men han vaknade till i slutskedet av matchen och kunde mycket väl gjort ett par baljor om inte Yoel storspelat i målet hos Celta. Mycket handlade också om vilka Barcelona hade inne på planen och man såg en tydlig skillnad när Iniesta byttes in i 70:e minuten. Nu kommer Barcelona ha en betydligt starkare elva på planen och det gynnar givetvis det här spelet.

Ser vi på lite statistik från dessa derbyn så kan vi även se att Messi har trivts mot Espanyol hemma på Camp Nou. Barcelona har vunnit två raka derbyn här med 4-0 och Messi har då stått för fem av dessa åtta mål. En annan sak som talar för det här spelet är att Messi väldigt sällan blir utbytt och det känns som att han bestämmer själv hur mycket han vill spela.


Det tisslas och tasslas en hel del när stora målskyttar inte nätar på ett tag och så är även fallet med Messi just nu, folk börjar ifrågasätta. Men jag är inte orolig och slutet på matchen senast visade att det bara är en tidsfråga innan det lossnar. Ronaldo gjorde tre mål mot Sevilla i dagarna och Messi brukar ju alltid kunna toppa detta. Näst senast man stötte på Espanyol på hemmagräset gjorde han fyra baljor, repris på det nu?

Testar även Messi som tremålskytt till 9,00 @ unibet- 1/10 units.

/e@sy