Match på Camp Nou denna söndag då Elche gästar Barcelona. Alla är vi nog eniga om att detta blir en enkel match för Barcelona, och oddsen är satta därefter. Men jag har hittat ett spel på en enskild spelare som känns mycket intressant. Haka på!

  • Match: Barcelona – Elche
  • Spel: Cristian Sapunaru – gult kort
  • Odds: 2,09 @ betsson
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Rumänen Cristian Sapunaru har nu tillhört den spanska fotbollen i två säsonger, där han föregående säsong spelade i Zaragoza. Men Zaragoza åkte ner i segundan och Sapunaru fick istället packa väskan och bege sig mot Elche där hans tjänster var önskade. Lite konstigt kan jag tycka då Sapunaru inte är någon vidare försvarsspelare, vilket han visade under hela säsongen i Zaragoza genom väldigt oslipat spel. Det är inget snack om att det finns hjärta hos den här killen, men hjärnan lämnar han allt som oftast vid sidan av planen.

elchesapunaru

Sapunaru har haft stora skadebekymmer inledningsvis på säsongen och har faktiskt bara spelat fyra matcher med Elche så här långt. Men han anses som en startspelare och har även fått stort förtroende när han nu kommit tillbaka från sin skada. Till dagens match har dessutom Elche lite bekymmer på ytterbackspositionerna, så jag skulle bli otroligt förvånad om han inte startar den här matchen på högerbacken. På de fyra matcher rumänen spelat hittills har han dragit på sig tre gula kort, där han egentligen borde varit 100% med ett gult mot Levante senast. Men han klarade sig den gången, något jag inte tror han gör ikväll.

Förmodligen får han brassen Neymar mot sig idag och det är något som talar ännu mer för det här spelet. Neymar har inte bara en hel skattkista full av finter, utan han kan även lägga sig väldigt lätt och vrida sig i plågor. Sapunaru kommer inte tillåta sig bli upptrollad av brassen i den här matchen och vi får nog se någon situation där han kommer markera sin närvaro på planen.

domareborbalan

Domare i matchen är Fernández Borbalán och han tillhör inte någon av de sämre domarna i Spanien. Men han snittar ändå runt sex gula kort i ligan den här säsongen. Han har dömt Elche en gång den här säsongen och ni kan säkert gissa vem han vevade ut ett gult kort i den matchen.


Betssonerbjuder 2.09 för det här spelet och det anser jag vara väldigt bra med tanke på förutsättningarna. Sapunaru kommer få jobba arslet av sig ute på ytterbacken och med den tajmingen han besitter så vore det konstigt om han inte plockar en ostskiva idag. Insatsen blir strax under medel på det här spelet och det är pengarna tillbaka om han inte startar matchen.

/e@sy