Camp Nou står som värd för lördagens intressanta match mellan Barcelona och gästande Deportivo La Coruna. Katalanerna är givetvis stora favoriter till att plocka tre poäng, men jag tror inte att man håller nollan mot kontringsskickliga Deportivo. Gör båda lagen mål månne?

  • Match: Barcelona – Deportivo
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2,38 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Barcelona toppar fortfarande La Liga, men både Atletico och Real Madrid knappade in i och med 1-1 resultatet som Barcelona fick på Mestalla förra helgen mot Valencia. En match som Barcelona styrde fullständigt, men Valencia var otroligt effektiva när tillfället gavs. Nu vänder Barcelona hemåt och givetvis kommer man ta tag i taktpinnen här och trycka tillbaka Deportivo med sitt fina passningsspel. Ett passningsspel som säkerligen innebär att Barcelona gör mål, vilket man nästan alltid gör på hemmaplan. Nu saknas förvisso Neymar till dagens match, men både Messi och Suarez finns på planen och lär vara hungriga på mål. Barcelona spelade Champions League i veckan men det var ett mycket reservbetonat lag som Enrique ställde på bortaplan mot Bayer Leverkusen, så det är ingen större risk för trötta ben här.
Förutom Neymar stryker vi även Mathieu, Douglas, Sergi Roberto och Rafinha hos hemmalaget. Förutom Neymar är det inga större avbräck.

barcelona_200x200deportivo_200x200

Deportivo La Coruna har varit en positiv överraskning den här säsongen och placerar sig just nu på en 6:e plats i tabellen. På 15 tävlingsmatcher den här säsongen (14 ligamatcher + 1 cupmatch) så har Deportivo bara åkt på pumpen i två matcher, detta borta mot Malaga (0-2) och hemma mot Sporting Gijon (2-3). Kikar vi till målproduktionen så har laget bara gått mållösa två matcher den här säsongen, vilket är riktigt imponerande. Man är vassa på att styra sina matcher hemma på Riazor, men jag tycker att laget är ännu vassare när man får ligga på kontring på bortaplan, vilket man får göra på Camp Nou. Med Lucas Perez och Jonathan Rodriguez uppe på topp så kommer det blixtra till när Deportivo vänder spelet, och då tror jag inte att Barcelonas relativt tröga backlinje hänger med. Deportivo har gjort mål i sex av sju bortamatcher i ligaspelet.
Tungt avbräck hos gästerna som saknar avstängda mittfältaren Mosquera, men det är ett defensivt avbräck. Sedan tidigare saknas även Alberto, Borges, Gutierrez, Riera och målvakt Fabricio.


Barcelona hade bra kontroll på Valencia senast tills man åkte på en kontring där det blev mål. Jag håller Deportivo som ett starkare kontringslag än Valencia och de kommer få sina chanser på Camp Nou. 2,38 för att båda lagen gör mål känns intressant och vi sätter en insats strax under medel på detta.

/e@sy