Hyperintressant möte på Camp Nou när Barcelona ska försöka vända ett 0-1 underläge för att avancera till final i Champions League. Med tanke på det första mötet och förväntad matchbild här så tycker jag det här spelet känns riktigt bra!

  • Match: Barcelona – Chelsea
  • Spel: bortalaget gör mål – NEJ
  • Odds: 1.83 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Barcelona hade sanslösa 72% bollinnehav på Stamford Bridge och inget lutar väl direkt att den siffran blir mindre på Camp Nou. Man kommer som vanligt möta ett handbollsförsvar och lär nog försöka få hål på Chelsea så fort som möjligt här. Och även fast man lyckas göra 1-0 så lär nog inte Chelsea göra några större kraftansträngningar framåt i planen. Här kommer Barcelona få bolla runt bollen och försöka hitta sina instick och förhoppningsvis sätta bollen bakom Cech. Kommer det till en ställning av 2-0 så kommer självklart Chelsea trycka upp manskapet, men det gör nog tyvärr det enklare för Barcelona att döda matchen totalt. Förhoppningsvis kommer även Pique gå in och styra upp det lite darriga försvaret som visat sig på slutet, allt annat vore mycket konstigt!

Läget i laget är oförändrat och vi sätter endast ett litet litet frågetecken för Xavi, men jag tror garanterat han finns med på planen från start.

Kan Valdes hålla nollan ikväll?

Chelsea vilade en mängd tongivande spelare i ligamatchen mot Arsenal i helgen, en match som slutade 0-0. Givetvis gjorde man detta pga det här mötet så alla ska vara pigga och fräsha. De enda spelarna man startade med som starta mot Barcelona var mittbackarna Terry och Cahill samt målvakt Cech, i övrigt var det nya namn på alla positioner. Och pigga ben kommer man få nytta av då det mest blir en massa bolljagande här, och jag har svårt att se Chelsea skapa mer än en 1-2 halvfarliga chanser.

Saknas i Chelsea gör fortsatt David Luiz, i övrigt verkar alla vara fit for fight.


Både hjärtat men framförallt hjärnan säger att Barcelona krånglar sig ur detta, det mesta hänger dock på hur tidigt man får hål på Chelsea. Som jag skrev tidigare så kommer inte bortalaget ödsla för mycket kraft på offensiven innan man har ett underläge på två bollar. Det enda giftiga mot det här spelet är självklart fasta situationer som Barcelona helt klart är i underläge på, där kan Chelsea hota! Men jag tror inte man får särskilt många fasta situationer i närheten av målet så jag tror man får vända hem utan mål här. Spelas med lite över medelinsats.

/e@sy