Match på Camp Nou i afton där ett redan avsågat Celtic gästar Barcelona. Hemmalaget säkrar gruppsegern vid ett oavgjort resultat och jag tror att Barcelona helst vill få den här matchen överstökad utan att slösa allt för mycket energi.

  • Match: Barcelona – Celtic
  • Spel: under 3 mål (asian goal line)
  • Odds: 2,375 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Barcelona har gjort vad man förväntat av laget så här långt i Champions League, utan att direkt ha imponerat. Man står på 10 inspelade poäng och ner till tvåan Milan så har man två poäng till godo inför den sista omgången. Därför räcker det med ett oavgjort resultat i kvällens match för att säkra gruppsegern, då man har plussiffror i inbördes möten mot italienarna. Det tror jag innebär en ganska avslagen match ikväll där Barcelona knappast lär storma framåt och springa ihjäl sig. Efter förlusten mot Athletic i senaste ligaomgången så har man nämligen en otroligt viktig match till helgen där ett formtoppat Villarreal kommer på besök till Camp Nou. Atlético Madrid ligger på samma poäng som Barcelona och Real Madrid är nu hack i häl och bara väntar på ett misstag från katalanerna. Så gör Barcelona 1-0 en bit in i matchen så tror jag helst att man håller i bollen och låter tiden passera, jag tror även man rullar runt bollen om det skulle stå 0-0 eller 1-1 i slutskedet av matchen. Fräscha ben och inga onödiga skador känns som prio ett inför lördagens ligamatch.

Hemmalaget saknar fortsatt Messi, Valdés och Dani Alves, även Cesc Fabregas missar kvällens match då han är avstängd.

celticbarcelona

Celtic är jumbo i grupp H och efter förlusten senast mot Milan (0-3) så innebär det att laget kan glömma fortsatt spel i Champions League, och med fyra poäng upp till Ajax så kan man även glömma spel i Europa League. Man har därför inget att spela för i den här matchen och hade det varit något annat lag än Celtic så skulle jag nog ställa mig tveksam till motivationen i en sådan här match. Men skottarna är inget lag som lägger sig platt och bara dör, utan här finns det hjärta och stolthet när man drar på sig tröjan och springer ut på gräset. Man har fyra förluster på sina fem matcher i Champions League så här långt, men det är ändå ingen match som gått över tre mål. Största förlusten kom senast mot Milan och det var två klantiga mål man släppte in där efter markeringsmissar på hörnor, misstag som man knappast lär upprepa här. Det blir svårt för skottarna att få med sig något hem här, men jag är övertygad om att man kommer kriga rejält för att hålla ner siffrorna.

Gästerna saknar Beram Kayal, Adam Matthews, Steven Mouyokolo och Emilio Izaguirre.


Jag tror detta kan bli ett riktigt sömnpiller där Barcelona förmodligen kommer rotera en del i startelvan för att vara redo inför matchen mot Villarreal, det lär även komma en del byten efter matchens gång där man plockar ut nyckelspelare. Utan Messi tror jag att försvaret hos Celtic andas ut lite och jag tycker man ska kunna hålla bra koll på spelare som Alexis och Pedro. Testar därför en mindre insats på under 3 mål i matchen till 2,375 hos bet365. Skulle det landa på exakt tre mål så innebär det insatsen tillbaka.

/e@sy