Gårdagens omgång fullföljs med ytterligare ett antal Champions League-matcher, den här gången med blickarna mot Grupp H där hemmalaget har positionen i topp kvar att spela om. Camp Nou står som spelplats när ännu ett möte mellan Barcelona och Celtic ska sparkas igång. Testar ett individuellt kortspel.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Barcelona – Celtic
  • Spel: Scott Brown, gult kort
  • Odds: 2,50 @ Betsson
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 20.45 11/12

Barcelona har, efter en fantastisk inledning rent resultatmässigt, fallit tillbaka något med dubbla 1-0 förluster mot Ajax i Champions League-gruppspelet samt Athletic Bilbao i ligaspelet. Sedan den helgen har man dock hunnit vila ut någorlunda med endast en spansk cupmatch mot ett Segunda B-lag på spelschemat där ett par meriterade lirare vilades. Gruppsegern säkras för egen maskin via en poäng här. Katalanerna kommer dock till spel utan Lionel Messi som alltjämt saknas pga en lårskada. Victor ValdesCesc Fabregas och Dani Alves är inte heller tillgängliga för den här matchen.

Celtic ångar i vanliga ordning på när det vankas spel på inhemsk mark där man toppar tabellen, däremot så kunde man inte upprepa fjolårets fina prestation där man tog sig hela vägen till en åttondelsfinal. Kvällens match är därmed något betydelselös i och med att man inte heller har någon chans på fortsatt spel i Europa League via förluster i 4 av 5 gruppspelsmatcher. James Forrest, Emilio Izaguierre, Beram Kayal och Tom Rogic är inte tillgängliga för spel pga skador/avstängningar.

6

Det här blir det fjärde mötet de båda lagen emellan sedan fjolårets upplaga av den här turneringen där skottarna har stått upp väldigt bra i försvarsspelet. Matchen på Celtic Park stod 0-0 när kaptenen Scott Brown fattade ett mindre begåvat beslut när han bestämde sig för att sparka på Neymar när brassen redan låg ner på gräsmattan. Domaren var snabbt framme med kortleken, något skotten inte är helt främmande vid på den här nivån att jämföra med den något högre toleransnivån i ligaspelet. Det här blir hans första framträdande i Champions League efter en avstängning på tre matcher i samband med den incidenten.

Scott Brown har en tendens att spela tufft, eventuellt vårdslöst, där han även varnades i premiären borta mot Milan. I de föregående tre matcherna har Barcelona kommit upp i ett bollinnehav på 71 till 73 procent där jag lutar mot liknande siffror även ikväll. Det innebär att spelarna i bortalaget kan behöva jaga boll i drygt 70 procent av matchtiden och där är kaptenen på det centrala mittfältet en av spelarna i riskzonen när man ska försöka förhindra anfallen från motståndet.

Kvällens match kommer dömas av ryssen Sergey Karasev. En flitig herre med korten som sedan förra sommaren har delat ut totalt 147 gula och 16 röda kort på 37 tävlingsmatcher fördelat över Champions League, Europa League, rysk ligafotboll samt VM-kval.


Eventuellt ett möte av mjukare karaktär att jämföra med tidigare drabbningar, om man ser till att bortalaget inte har någon placering att slåss för, så väljer jag att vrida ner insatserna en viss nivå. Huvudspelet, Scott Brown att syna det gula kortet, insatsen under medel som återbetalas ifall spelaren inte skulle starta matchen.

Övriga spel:
Scott Brown, rött kort 19,50 (Betsafe) 0,5/10 units
Rött kort i matchen 7,00 (William Hill) 1/10 units
Kort före 37:00 minuten 1,83 (Bet365) 1,5/10 units

/Puyol