Match på Camp Nou i afton där Barcelona ska försöka sätta lite press på Real Madrid som har en tuff bortamatch mot Sevilla. För motståndet står ett Celta Vigo som har ett par tunga avbräck i offensiven. Tennissiffror?

  • Match: Barcelona – Celta Vigo
  • Spel: Barcelona -3 (asian handicap)
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Barcelona har visat väldigt fin form på slutet där man värmde upp inför El Clásico genom att hemmaslå Osasuna med hela 7-0. Några utklassningssiffror blev det inte mot Real Madrid, men katalanerna lyckades vända på steken och vinna med 4-3 på Santiago Bernabéu i en helt galen match. Det lär stärka Barcelona ordentligt och eftersom man spelar två timmar tidigare än ”marängerna” idag så har man chansen att skicka över lite press, ett tillfälle man knappast lär missa. Barcelona kommer vinna den här matchen och frågan är nog bara hur stora siffror det kommer bli. ”Tata” Martino har lärt sig sin läxa och lär knappast vila några spelare i det här mötet, som han gjort i en del ”enkla” matcher tidigare. Messi lär med andra ord starta matchen och han har hittat tillbaka till gammal god form. Hattrick mot både Osasuna och Real Madrid innebär att han nu endast är fem mål bakom Ronaldo i skytteligan, ett avstånd han nog gärna ser till att krympa så mycket det går ikväll. Defensivt är inte Barcelona stabila när man ställs mot tufft motstånd, det såg vi inte minst i förra omgången. Men Celta Vigo kan inte jämföras med Real Madrid och jag tror inte gästerna får så många chanser till att näta idag.

Hos hemmalaget stryker vi Puyol som går skadad, man väljer även att lämna Xavi utanför truppen.

barcelonamessi4

Tre nya mål från Messi i kväll?

Celta Vigo har gjort det riktigt bra den här säsongen och placerar sig på en 12:e plats i dagsläget. Men avståndet ner till nedflyttningsstrecket är endast fem poäng så det gäller att laget inte slappnar av nu mot slutet. Formen är inte särskilt bra där man inkasserat tre förluster på de fyra senaste matcher, mot ett inte allt för blodig motstånd. Förlusterna hänger mycket ihop med att lagets bästa spelare, Rafinha, haft skadebekymmer på slutet. Man chansade lite senast mot Malaga (0-2) och lät honom spela 45 min i en match som man hade räknat med poäng i. Nu tar man dock ingen rövare och eftersom man känner att chanserna är väldigt begränsade mot Barcelona så stannar Rafinha hemma i Vigo för rehab. Nu tror jag inte att gästerna haft någon chans oavsett, men Rafinha är en herre som kan hålla i bollen och inte stressar upp sig i första taget, något som är väldigt viktigt mot Barcelona. Nu ser jag istället att Celta Vigo blir nedtryckta i skorna från minut ett och då kommer man aldrig orka stå emot. Får man ett par bollar i baken hyfsat tidigt i matchen så tror jag att man har tankarna på hemfärden.

Förutom Rafinha stryker vi även dansken Michael Krohn-Dehli som är avstängd.


Jag tror det betyder ganska mycket för utgången här att Barcelona spelar två timmar före ärkerivalen Real Madrid. Man vill nog skicka en passning som skvallrar om att man är i väldigt bra form och inte kommer tappa särskilt många poäng fortsättningsvis i ligaspelet. Samtidigt så har man heller inte råd att göra fler misstag och jag tror därför man tar kvällens uppgift på fullaste allvar. Blir en insats strax under medel på Barcelona -3, där det är insatsen tillbaka vid en seger med exakt tre mål.

/e@sy