Match på Camp Nou under lördagen där Celta Vigo kommer på besök för att försöka stjäla med sig någon poäng hem. Men gästerna är för svaga defensivt och jag tror de ljusblåa åker på en ordentlig lektion i fotboll här.

  • Match: Barcelona – Celta Vigo
  • Spel: Barcelona -2,5 (asian handicap)
  • Odds: 2,05 @ bet365
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Barcelona åkte på sin första mina för säsongen i förra omgången då man besökte Real Madrid på Santiago Bernabeu. Man fick en smakstart när Neymar placerade in 1-0 för katalanerna, men sedan var det slut på det roliga. ”Marängerna” visade ett mycket fint anfallsspel och vann rättvist med 3-1 till slut. Det bör därför vara ett rejält revanschsuget Barcelona som kommer ut på gräset här, och jag tror att Celta Vigo får sota för detta. Nu hade Barcelona match i veckan i den katalanska supercupen, men där vilades både Neymar, Messi och många andra stjärnor. Suarez spelade den matchen och han visade att han kommer bli en tillgång för Barcelona framöver. Förvisso gjorde han inget mål, men han löper enormt mycket under en match och hade en fin assist fram till Pique. Tycker även vi ska nämna tränare Luis Enrique här, som var tränare för just Celta Vigo förra säsongen. Han har stenkoll på det här laget då man fortfarande spelar efter hans filosofi.
Vi stryker Vermaelen och Iniesta hos hemmalaget, i övrigt inga större avbräck.

barcelona_200x200celta_200x200

Celta Vigo är ett lag som jag gillar skarpt i den spanska ligan. Man har en tydlig spelidé och man trivs verkligen med att ha mycket boll. Men det finns problem med den saken i denna match, för man kommer inte tillåtas att ha någon boll alls. Tvingar man då Celta Vigo till att spela försvar större delen av matchen så är detta ett mycket sårbart lag. Man spelar oftast 4-3-3 och jag tror nog inte att man överger det här, även fast möjligheten finns. Kikar vi då till kanterna från mittfältet och uppåt så hittar vi förmodligen Hernandez, Krohn-Dehli, Orellana och Nolito. Väldigt kapabla herrar när det kommer till anfallsspel mot sämre lag, inte alls särskilt bra defensivt mot ett bollstarkt Barcelona. Det kommer ställas höga krav på backlinjen i dagens match och där har man haft problem på slutet. Nu höll man förvisso nollan mot Levante (3-0) senast, men det skulle nog ett mittenlag i allsvenskan mäktat med. Vänsterback Planas kommer inte till spel mot sin gamla klubb och vi sätter även ett frågetecken för mittback Fontas, som även han tillhört Barcelona. Två tunga avbräck i defensiven och det behöver inte Celta Vigo i just den här matchen. Sedan tidigare stryker vi även Oubina och Fernandez.


Det ska inte vara något snack om saken här tycker jag. Barcelona kommer ha massor av boll och när man spelar så mot Celta Vigo så är det ett slätstruket lag. Även fast Celta slog Atletico på bortagräs så var otroligt hårt pressade sista halvtimmen, för man orkade helt enkelt inte med. Det kommer man inte göra här heller och jag tror på en säker hemmaseger.

/e@sy