Match på Camp Nou i afton där Barcelona gästas av Cartagena i det andra mötet av Copa del Rey. Även fast det redan är avgjort så tror jag på en del hemmamål här och jag testar mig på ett målskyttespel till ett ganska fint odds.

  • Match: Barcelona – Cartagena
  • Spel: Tello målskytt
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 2,5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Cristian Tello kom upp i förstalaget säsongen 11/12 och jag trodde att Barcelona hade en riktig toppspelare gång när han visade sina färdigheter ute på fotbollsplanen. Men han har stannat av i utvecklingen och den här säsongen har det bara blivit två matcher från start och ett gäng kortare inhopp. Därför skulle det förvåna mig oerhört om han inte får chansen från start idag och visa ”TataMartino vad han går för. Barcelona ställs ändå mot ett lag från tredjeligan här och jag tror Tello skulle må väldigt bra av att få göra någon eller några baljor.

barcelonatello

Det är väldigt få spelare i den spanska ligan som är snabbare än Tello och även fast han är ganska sönderläst en mot en så tar han sig oftast förbi. Senaste matchen han spelade var mot Celtic i Champions League där han blev inbytt efter 63 min, och redan tio min senare så hade han utökat Barcelonas ledning till 6-0. Nu var det förvisso ett skott som styrdes in i mål av en försvarare, men jag tror ändå att det var skönt för ynglingen att göra sitt första mål för säsongen.

Nu tror jag inte att Cartagena kommer sväva iväg allt för mycket i försvarsspelet som man gjorde på hemmagräset, men man kommer mattas av allt bolljagande och då hänger varken huvud eller kropp med. Något man såg mycket av förra matchen var löpningar utifrån kanterna som Barcelona utnyttjade väl, bland annat så gjorde Pedro 1-1 på det sättet. Får Tello en sådan boll idag så är han garanterat ensam med målvakten.


Hos bet365 så gäller målskyttespel även fast spelaren i fråga endast gör ett inhopp, så jag sätter ingen större slant på detta innan startelvorna släpps. Men 1,90 är ett bra odds för Tello och det kommer förmodligen sjunka om han finns med från start.

Testar även Tello som tvåmålsskytt till 6,00 @ unibet – 0,5/10 (insatsen tillbaka om han inte startar)

/e@sy