Redan 48 timmar efter Europa League vinsten mot Schalke så reser Bilbao till Camp Nou för att ta sig an Barcelona. Inte den bästa uppladdningen och man förväntas vila en hel del spelare här. Blir en riktigt tuff uppgift!

  • Match: Barcelona – Bilbao
  • Spel: Barcelona -2 (3-vägs)
  • Odds: 1.83 @ unibet
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 22:00

Barcelona hade CL-match på San Siro i veckan och returen spelas på Camp Nou nu på tisdag. Med detta i bakhuvudet så kan jag inte tänka mig att  man ställer upp med det absolut giftigaste laget man här. Men jag tror garanterat att Messi kommer spela och det räcker för mig. Kan tänka mig att han är ganska sugen på att ta hem skytteligatiteln i år och knäppa Ronaldo på fingrarna, och det gör han inte genom att sitta på bänken. Sen har man givetvis chansen att knappa in några poäng på Real Madrid idag som har en svår bortamatch i Pamplona mot Osasuna. Inget ställe man åker till och bara hämtar hem tre poäng, detta vet Barcelona om eftersom man åkte på pumpen just där själva.

Läget i truppen ser bra ut och man har inga nya skador eller avbräck. Villa, Abidal, Fontas, Adriano och Afellay saknas. De två sistnämnda är dock väldigt nära en comeback.

Ska Bilbao lyckas stoppa Messi ikväll?

Bilbao har varit väldigt irriterade på det spanska fotbollsförbundet över att den här matchen spelas på lördagen, alltså redan 48 timmar efter Bilbaos match i EL mot Schalke. Man hade gärna sett att matchen spelades på Söndag eller Måndag, men man fick alltså inget gehör för detta. Inte positivt för ett redan slitet Bilbao som dessutom har en usel form i ligan, på de fyra senaste matcherna så har man tre förluster och ett kryss.

Tränare Bielsa har redan fått en hel del kritik om att matcha vissa spelare på tok för hårt, och frågan är om han verkligen går in för att ens försöka vinna den här matchen. Småskavanker på Llorente och Ander Herrera gör att dessa är högst tveksamma till att starta matchen ikväll. Spansk media tror även att man kan komma att vila spelare som Javi Martinez och Muniain, något som givetvis är att lägga sig ner och dö.


Nu tror jag inte att Bielsa kommer vila alla sina stjärnor, men det räcker med att han vilar två för att detta ska sluta riktigt illa. Barcelona kommer ju som sagt inte heller ställa upp med det absolut bästa man har, men bredden i trupperna är ju verkligen som natt och dag. Detta tror jag att Barcelona vinner väldigt komfortabelt mot ett slitet Bilbao.

Spelar även Messi som tvåmålsskytt till 2.00 hos unibet, 2/10 units satsas.

/e@sy