Som uppvärmning till det heta Madrid-derbyt ikväll spelar Barcelona mot Athletic Bilbao på Camp Nou. Hemmalaget kommer förmodligen vinna matchen och frågan är väl egentligen bara hur stora siffrorna blir?

  • Match: Barcelona – Bilbao
  • Spel: Barcelona över 3,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Barcelona ångar på i ligan och har nu 12 vinster och ett kryss på sina matcher. Ingen förlust i ligan än så länge alltså och den lär knappast komma på hemmagräs mot ett bortasvagt Bilbao. Man var ut i spanska cupen i veckan och besegrade Alaves på bortagräs med 3-1. Men ingen av de viktigare spelarna var med där och det lär därför knappast vara några trötta ben idag. Man kommer nog sätta högsta fart från start här och jag tror inte bortalaget kommer hänga med alls.

Hemmalaget har Adriano tillbaka från skada och på frånvarolistan har man Alves, Marc Bartra, Alexis Sanchez och Isaac Cuenca. Inga större avbräck i ett stjärnspäckat gäng.

Får Amorebieta syna det röda idag?

Athletic Bilbao har inte öppnat särskilt bra den här säsongen och det har varit en mycket turbulent tid i klubben med allt tjafs kring Fernando Llorente. Man kommer ta sina poäng denna säsong och kommer säkerligen klara sig kvar i högstaligan, men poäng kommer främst tas hemma på San Mames kan jag garantera. På Camp Nou kommer man inte ha något att säga till om och den backlinje man förväntas starta med ikväll kan vara den sämsta i hela la liga. Mittback Amorebieta är fruktansvärt ovårdad i spelet och hans tajming ute på planen är ibland skrämmande, han kommer få en otroligt tuff afton. Bredvid honom blir det förmodligen Ekiza ikväll och det är som sagt ett av de sämsta mittbacksparen i ligan. När dessutom högerback Iraola är ett frågetecken ikväll så tror jag Bilbao kommer läcka ordentligt här.

Bilbao saknar idag Gurpegui och Ruiz, samtidigt sätter vi frågetecken för nämnda Iraola och även Inigo Perez.


Det här kommer bli kattens lek med råttan och Bilbao ska inte ha något som helst att sätta emot här. Frågan är som sagt bara hur stora siffrorna blir och jag tror vi landar kring en 4,5-0.

Testar även ett par andra intressant spel i matchen:

Messi tvåmålskytt – 2,00 @ unibet – 2/10 units

Amorebieta rött kort – 18,00 @ unibet – 1/10 units

/e@sy