Barcelona och Benfica drabbar samman på Camp Nou i kväll när gruppspelet i Champions League ska avslutas. För Barcelona spelar matchen ingen roll då man redan är klar som gruppetta, men Benfica lär sätta full fart framåt här för att drömmen om fortsatt spel i CL ska leva vidare.

  • Match: Barcelona – Benfica
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,61 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Barcelona är som sagt redan klara gruppsegrare och kvällens match har därför ingen större betydelse. Detta syns även på laguttagningen där man väljer att vila Xavi, Iniesta, Mascherano, Alba, Fabregas och Pedro. Med dessa spelare borta betyder det att mittfältet hos hemmalaget idag inte är av det starkaste virket. Det ryktas även om att man kommer börja med Busquets på bänken vilket skulle försvaga ännu mer. Marca tippar på ett mittfält hos Barcelona som innehåller Sergi Roberto, Song och Thiago, vilket om den skulle stämma inte är ett bra mittfält. Roberto ganska oprövad, Song har sett knackig ut och Thiago har precis kommit tillbaka från skada. Framåt har man Messi och det är väl ingen vildare gissning att han nätar idag då han är på jakt efter Mullers målrekord (85 mål under ett kalenderår). Men Benfica har klasspelare i laget och med det mittfältet Barcelona har tillgängligt idag tror jag man kan få svårigheter bakåt.

Tänkbar startelva:

Valdes, Montoya, Puyol, Pique, Adriano, Roberto, Song, Thiago, Tello, Villa och Messi.

Oscar Cardozo i Benfica.

Benfica har till skillnad från Barcelona allt att spela för i kväll. Man står på sju poäng precis som Celtic och mår nog bäst av att vinna kvällens match då Celtic möter Spartak Moskva på hemmagräs. Det är ingen lätt uppgift man har framför sig men man ska komma ihåg att det kunde varit betydligt värre. Ett Barcelona utan dessa spelare man vilar är helt klart mänskligt och med Benficas offensiv ska man kunna hota hemmalaget här. Anfallare Cardozo är en spelare som jag är extra förtjust i och Barcelona får se upp med han. En annan spelare i Benfica är Nolito som spåddes en lysande framtid i just Barcelona, men han valde att tacka nej till ett kontrakt i klubben och begav sig istället till Portugal, han insåg förmodligen hur mycket speltid det skulle bli om han stannade. Så Benfica har en hel del offensiv kraft och jag tror man kommer stänka in minst en balja på Barcelona ikväll.

Tänkbar startelva:

Artur, Pereira, Luisao, Garay, Melgarejo, Nolito, Matic, John, Cesar, Cardozo och Rodrigo.


Utan Xavi och Iniesta kommer Barcelona tappa en hel del i spelet, för dessa spelare går helt enkelt inte att ersätta fullt ut. Det kommer innebära att Benfica får ett större bollinnehav idag än vad man annars hade fått med Xavi och Iniesta på planen och kan man utnyttja detta blir man farliga.

Testar även 1,5/10 units på Benfica över 1,5 mål – 3,50 hos bet365.

/e@sy