Dags för den andra semifinalen av Champions League och den hittar vi i afton på Camp Nou. Tungviktsmöte när Barcelona och tyska Bayern München drabbar samman där jag känner att det är fördel katalanerna med en del avbräck hos gästerna.

  • Match: Barcelona – Bayern München
  • Spel: Hemmavinst + Över 1,5 mål i matchen
  • Odds: 2,00 @ betsafe
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Barcelona besitter en mycket fin form för tillfället med fyra raka ligasegrar och en total målskillnad på 18-0. Anfallstrion MSN (Messi, Suarez & Neymar) öser verkligen in mål för dagen där Suarez stod för ett hattrick i senaste ligamatchen mot Cordoba (8-0). Nu är det inte ett omotiverat Cordoba på andra sidan men jag tror fortfarande att den här trion kan skapa otroligt många chanser på de tyska giganterna. Barcelona gjorde bland annat fem mål på PSG över två möten i den förra rundan. Samtidigt kommer hemmaförsvaret bli hårt testat idag trots att gästerna saknar en del klasspelare framåt. Barcelona vill ge sig själva ett bra utgångsläge inför returen och jag tror definitivt inte att kvällens möte kommer sluta 1-0, så därför väljer jag det här spelet istället för den raka ettan.

Inga större bekymmer hos hemmalaget där vi endast stryker den skadade mittbacken Jeremy Mathieu. Ingen fara på taket då Mascherano troligtvis spelar mittback bredvid Pique.

barcelona_200x200bayern-munich_200x200

Bayern München är redan klara ligamästare i Tyskland och samtidigt som det kan vara bra att vila spelare så kan det även bli så att man går ner sig en smula. Ligaförlusten mot Leverkusen (0-2) senast är inte så mycket att snacka om, då Bayern vilade många nyckelspelare inför den här matchen. Men 1-1 i cupmatchen mot Dortmund innan imponerar inte, en match som Dortmund tog hem på straffar till slut. Samma Dortmund som placerar sig 36 poäng bakom Bayern i ligan. Ytterligare frågetecken är bortaförlusten mot Porto (1-3) i förra rundan av Champions League. Ingen större match från tyskarna och man lär inte ha råd att ge Barcelona att sådant försprång inför returen om en vecka. Gästerna har dessutom en del skador i truppen som lär oroa.

Gästerna får klara sig utan Ribery, Alaba, Badstuber och Robben till dagens match. Bayern har en stark trupp men dessa herrars frånvaro försvagar definitivt laget. Vi sätter även ett litet frågetecken för Lewandowski.


Barcelona har visat mycket bra form på slutet och ska ses som favoriter här. Jag tror att hemmalaget vinner och jag tror även att det blir över 1,5 mål i matchen. Testar en kombination mellan dessa två och spelar till dubbla degen hos betsafe. Insats strax under medel!

/e@sy