Champions League-fotbollens slut börjar närma sig där ännu ett lag ska kvittera ut sina biljetter till finalen. Ett möte mellan giganter där Barcelona har en kraftig uppförsbacke mot Bayern när dubbelmötet ska fullbordas på Camp Nou. Med tanke på det stora resultatet från det första mötet så är det väldigt mycket som talar för en heltysk final där jag i princip väljer att upprepa samma spelobjekt som senast.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Barcelona – Bayern München
  • Spel: Bayern München över 5 hörnor (3-vägs)
  • Odds: 2,70 @ Ladbrokes
  • Units: 7,5/10
  • Spelstopp: 20.45

Barcelona går mot att återta tronen i Spanien med ett stort försprång i den inhemska ligan, men om man ser till hur pass överlägset man var i inledningen av säsongen så får det här ses som en besvikelse då förhoppningarna på en final var stora. Inte endast resultatet i sig senast, men även sättet som man förlorade på där nivån i överlag inte har varit lika hög sedan nyårsskiftet.
Bayern München har varit desto jämnare från start där man nu har fantastiska förutsättningar till att nå sin tredje final på fyra år, där man var mästare med bara några minuter kvar ifjol. Ligatiteln är redan säkrad för Jupp Heynckes manskap som har toppat formen lagom till slutspurten där man nu har vunnit 21 av sina 22 senaste tävlingsmatcher.

Barcelona kommer, likt det första mötet, till spel utan en rad alternativ i backlinjen. Carles Puyol och Javier Mascherano är fortfarande skadade medan Jordi Alba är avstängd. Frågetecken på Sergio Busquets. Bayern München saknar alltjämt Toni Kroos och Holger Badstuber.

4-0. Bayern blev en sådan grov mismatch för Barcelonas del som man misstänkte. Den röda maskinen visade sig sitta inne på de tekniska och taktiska egenskaperna som krävdes i kombination med en överlägsen fysik som stod sig i 90 minuter. I och med det behöver man inte göra mer än knappt tillräckligt ikväll, men trots det så förväntar jag mig att man kommer få utrymme på nytt av liknande skäl som senast.

Barcelona har luckor i defensiven som blottades rejält senast där potential för problem kommer finnas även här. Katalanerna har alltjämt problem i försvarslinjen där alternativen lyser med sin frånvaro, där Dani Alves, Piqué, Bartra och Adriano kan bli kvällens lösning. Nu måste man dessutom gå framåt ännu hårdare vilket kommer lämna större ytor för tyskarna. Bayern har återigen förutsättningarna med starka bollvinnare samt ett riktigt vasst omställningsspel som kan bli ett vapen även ikväll, där jag till och med tror att vi kan få se ännu fler en-mot-en situationer för spelare som Ribery och Robben att gå på i spelvändningarna. Det är även en bidragande orsak till att jag väljer att upprepa mitt spel från det första mötet.

Bayern Munchen har spelat 11 matcher i den här turneringen under pågående säsong där man har skapat 11, 7, 9, 6, 8, 8, 12, 8, 7, 14 och 10 hörnsparkar. Man har alltså slagit den något höga linan som jag väljer att plocka ut redan från start i varje match, och det som ett resultat av att man kommer till en hel del avslut samt inspel från kanterna. I det första mötet skapade man totalt 11 hörnor, vilket är en hel del trots att man endast hade ett bollinnehav på 37 procent. Skulle nog bedöma att man hamnar på något liknande ikväll. Ytterligare en intressant siffra till det första mötet är att man hade 9 avslut mer än Barca, vilket säger en del om vad och hur mycket man hinner uträtta trots att man blir någorlunda dominerat på innehavet.


Med tanke på de föregående resultaten så ser jag ett bra värde i att testa det här på nytt. Bayern München att återigen skapa minst 6 hörnsparkar spelas med en insats över medel. Vill man spela en smula mer försiktigt så finns även över 4 hörnor 3-vägs till 2,0 ggr insatsen, även det hos Ladbrokes.

Med tanke på fokuset på det primära spelet väljer jag även det här alternativet, men med en något lägre insats. Bayern München över 1,5 mål till 2,62 (Bet365) med 2,5/10 units.

/Puyol