Ännu ett returmöte i en av Champions Leagues åttondelsfinaler. Här har Barcelona ett riktigt fint resultat att gå på från Tyskland och jag har extremt svårt att se hur kvällens gäster ska kunna vända på det här. Oddsen på hemmasegern med diverse handikapp är som de ska vara, dvs något tråkiga. Så mitt förtroende går till en utvilad trollkarl som kommer få ytor ikväll.

  • Match: Barcelona-Leverkusen
  • Spel: Lionel Messi 2 mål eller fler
  • Odds: 3,00 @ Expekt
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 20.45 7/3

Barcelona har inte varit lika dominanta som man var ifjol. Iallafall inte om man skulle räkna in bortaspelet som stundtals har varit svagt, iallafall i ligan. Hemma på Camp Nou står laget dock att känna igen och i de stora matcherna ser laget alltjämnt hungrigt ut.

Leverkusen hade en bra helg då man lyckades besegra Bayern Munchen i Bundesliga. Det var hemma på Bay Arena och nu väntar alltså en något tuffare uppgift. Sedan det förra mötet saknas den stabile högerbacken Corluka. Sedan tidigare saknas även kaptenen Ballack och målvakten Rene Adler.

Barca kommer till spel utan Puyol, Abidal, Thiago och Alexis. David Villa och Afellay långtidsskadade sedan tidigare. Jag skulle nog gissa på att Messi kommer få sällskap av Cesc och Pedro längst fram.

Vad gäller världens bäste, dvs nämnde Messi, så bör han vara utvilad ikväll då han var avstängd i helgens ligamatch. Det mådde han nog inte dåligt av då han brukar matchas hårt och innan den helgen spelade han en landskamp. Ett stort ansvar vilar på nr 10 då Pedro inte direkt är i samma form som förra säsongen medan den andra spelaren bredvid honom (Cesc) har en annan typ av roll än vad exempelvis David Villa hade ifjol.

…och det där ansvaret brukar han axla på sig med bravur.

Den här säsongen har Messi gjort 43 mål på 41 matcher, och då har en stor majoritet av målen kommit på hemmaplan. Sedan säsongen 10/11 har han ett exakt snitt på ett mål per match i klubblaget. Han tar hand om lagets straffar och står för frisparkarna strax utanför straffområdet tillsammans med Xavi.

Tyskarna måste verkligen framåt om viljan att gå vidare är större än rädslan för att bli förnedrat och det kommer öppna upp ännu större ytor för en livsfarlig Leo Messi. Han kommer ha ett antal avslutsmöjligheter ikväll, sedan får vi hoppas på att han förvaltar dom.

Den som är mer försiktig kan spela Lionel Messi som målskytt till 1,50, vilket jag tycker är relativt mycket för en spelare som just gör ett mål/match, hos samma bookie. Det har jag också gjort, men jag väljer att även spela honom som 2-målsskytt till 3 ggr, även där erbjuder Expekt ett betydligt högre odds än många andra.

/Puyol