Det är dags för andra omgången av gruppspelet i Champions League, jag har ställt in siktet på matchen mellan ett skadedrabbat Barcelona mot Bayer Leverkusen.

  • Match: Barcelona – Bayer Leverkusen
  • Spel: Bayer Leverkusen över 0,5 mål
  • Odds: 1,71 @ unibet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Barcelona har inte haft någon vidare lycka de senaste veckorna, först får man Rafinha långtidsskadad sedan åker man på en storförlust mot Celta Vigo (1-4). I den senaste matchen får man även Messi skadad och han kommer vara borta i minst två månader. Det är otroligt tunga tapp för Barcelona som inte får använda sina nyköpta spelare på grund av ett transferförbud, man måste vänta ända till Januari 2016 innan man kan registrera sina nya spelare. Sen är det så att Messi kan man inte ersätta så det är verkligen ett tungt avbräck. Det är inte bara offensiven som är drabbad utan defensiven ser inte så vidare bra ut och även där har man fått tunga skador. Man har både vänsterbacken Jordi Alba och mittbacken Thomas Vermaelen på skadelistan. Tanken med Barcelonas spelsätt är att så länge man håller bollen inom laget så behöver man inte försvara sig, om man tappar bollen så ska man återerövra den så fort som möjligt. Men när väl motståndarlaget tar sig ur Barcelonas offensiva press så har man vunnit mycket. För att försvaret i Barcelona kan se ut som en hönsgård stundtals.

Avbräcken till dagens match är som jag nämnt tidigare Messi, Rafinha, Alba och Vermaelen men även målvakten Claudio Bravo.

barcelona_200x200leverkusen_200x200

Det börjar ljusna för Bayer Leverkusen igen, efter att ha förlorat tre raka matcher i Bundesliga så har man vänt på steken och man har nu två raka vinster.  I den första omgången av CL vann man mot BATE Borisov (4-1), det är ett lag som har en tillräckligt bra offensiv för att kunna störa Barcelona. Jag tror inte heller att de kommer försöka ”parkera bussen” som de flesta lag gör mot dem spanska giganterna. För som det så ofta är med tyska lag så är man väldigt raka i sitt spel och försöker alltid kontrar blixtsnabbt. Vid frisparkar är man ständigt ett hot, för att man har en av världens bästa frisparksläggare vid namn Hakan Calhanoglu. Han har dragit in en del sjuka frisparkar under sin karriär och får han en frispark i ett bra läge så tvekar han inte.

Man får vara utan backen Roberto Hillbert till dagens match.


Det är ett skadedrabbat Barcelona utan sin fixstjärna Messi som Leverkusen ska möta. Visst de kommer säkerligen inte att vinna mot spanjorerna men jag tror absolut att de kommer sätta minst en boll för defensivt är Barcelona svaga och målchanser kommer tyskarna att få. Jag spelar en medelinsats på att Leverkusen gör över 0,5 mål @ unibet.