Vi tar oss till Camp Nou i afton där den fjärde gruppspelsomgången i Champions League spelas. Barcelona är givetvis favoriter till att vinna den här matchen mot BATE och bör så även göra. Men jag tror inte bara att katalanerna vinner, utan jag tror de gör det med nollan intakt.

  • Match: Barcelona – BATE
  • Spel: Hemmalaget vinner utan insläppt mål
  • Odds: 1,65 @ betsafe
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Barcelona toppar just nu Grupp E och kan ta ett enormt kliv mot avancemang i turneringen vid vinst idag. Vinst ska det givetvis bli mot det vitryska motståndet, men jag tror som sagt att man gör det utan insläppt mål. Kikar vi till Barcelonas matcher i detta gruppspel så är det insatsen mot Leverkusen (2-1) som sticker ut, åt det negativa. Där släppte Barcelona till väldigt många chanser och tyskarna kunde gjort fler mål än ett i matchen. Men i övrigt så har katalanerna stått för två fina prestationer mot Roma (1-1) och BATE (2-0). Krysset mot Roma speglar knappast matchbilden och ett långskott från halva planen var det enda italienarna hade, och det råkade gå in den här gången.

Bortamatchen mot BATE i senaste omgången kan beskrivas med två ord – fullständig kontroll. Barcelona hade runt 70% bollinnehav och gjorde det otroligt svårt för vitryssarna att skapa något framåt. BATE hade ett skott på mål vill jag minnas, ett ofarligt sådant. Ingen vildare gissning att Barcelona kommer ha minst lika stort bollinnehav idag, om inte mer, och då tror jag inte BATE får lukta på en målchans ens. Chansen för gästerna att näta ligger nog i fasta situationer där Barcelona inte är som bäst, men då gäller det att få en farlig frispark eller hörna först också. I första mötet på hemmaplan skapade BATE noll hörnor.

barcelona_200x200bate

Kikar vi till den trupp som Luis Enrique tagit ut idag så är det en stark trupp där Mascherano är tillbaka och stärker upp defensiven. Barcelona har hemmamatch i ligan till helgen och utan en massa resande så behövs det inte sparas på allt för mycket krut. Vi ska ändå komma ihåg att dagens match kan säkra avancemang för Barcelona, så det lär inte bli någon b-elva. Jag tror Barcelona gör ett par mål här och sedan spelar man av matchen lugnt och fint utan att dra på sig några skador.

Insats strax över medel åker in!

/e@sy